Ugrás a tartalomra
2020.01.17 - 13:05

11 vásár és kiállítás megrendezését támogatta Szabadka

Több hagyományápoló esemény, helyi termékek vására és baba-mama expó is kapott költségtérítést. Az utólagos finanszírozásról szóló szerződéseket ma délelőtt írták alá a városházán.

Összesen 11 vásár és kiállítás megrendezését segítette anyagilag Szabadka Város önkormányzata. Ha augusztus, akkor ludasi Fokhagymafesztivál. Az eseményre Magyarországról és a környező településekről is érkeznek látogatók. Minden évben nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. Az eseményt Szabadka Város önkormányzata is támogatta.

Sörös Márta, elnök, Ludas Közösségfejlesztő Egyesület: „Ezzel is a fokhagymatermelőket szeretnénk támogatni, hiszen sok-sok szorgalmas lakos a faluban fokhagymatermeléssel foglalkozik. Belevonjuk a gyerekeket is. A gyermekek számára és az idősebbek számára van füzérfonó verseny, gerizdelő verseny. Termény felhozatal, vásár is van ezen a napon és utána egy kis néptánccal, egy kis vidámsággal, utcabállal zárul ez a rendezvény.”

Nagy érdeklődés övezte a szintén támogatott szabadkai Angel Dreams Expót, amelyre tavaly már több mint 700 család látogatott el. Az eseményt 2018 októberében szervezték meg először. Kunyi Farkas Klaudia, elnök, Anahitas Egyesület, Szabadka: „Az eseményünk célja, a gyermekek fontosságának a kihangsúlyozása, valamint az egészséges életmódra való nevelésük és a megfelelő oktatásuk hirdetése. Ehhez igyekeztünk biztosítani megfelelő szakemberek által információkat, lehetőségeket és tanácsokat a szülők részére.”

A nyertes vásárok és kiállítások listáján szerepel még többek között a bajmoki farmernapok, a hajdújárási szüreti napok és a Szabadkai Méznapok is. A szabadkai önkormányzat 2,5 millió dinárral támogatta a helyi vásárokat és kiállításokat. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Az egyenkénti pályázati összegek 100 ezertől 400 ezert dinárt tettek ki. Ami az önkormányzaton belül fontos és a Vajdasági Magyar Szövetség számára mindinkább, hogy megőrizzük ezeket a hagyományokat, azokat a rendezvényeket, amelyek évek óta ezeken a településeken történnek.”

A támogató szerződéseket Újhelyi Ákos, Szabadka Város Tanácsának gazdasági ügyekkel megbízott tagja írta alá.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.18 - 15:49
Az Európai Parlament szerdai plenáris ülésén Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az Unió helyzetét érté
Deli Andor: A bővítés ellenzői különféle kritériumrendszerek mögé bújva szándékosan halogatják a stratégiai döntéseket
2021.09.16 - 20:16
Mint Kishegyes község minden helyi közösségében, Bácsfeketehegyen is helyi közösségi választást tartottak a közelmúlt
Bácsfeketehegyen is megkezdte munkáját a helyi közösség új tanácsa – Beszélgetés az újraválasztott tanácselnökkel