Skip to main content

11 vásár és kiállítás megrendezését támogatta Szabadka

2020.01.17 - 13:05

11 vásár és kiállítás megrendezését támogatta Szabadka

Több hagyományápoló esemény, helyi termékek vására és baba-mama expó is kapott költségtérítést. Az utólagos finanszírozásról szóló szerződéseket ma délelőtt írták alá a városházán.

Összesen 11 vásár és kiállítás megrendezését segítette anyagilag Szabadka Város önkormányzata. Ha augusztus, akkor ludasi Fokhagymafesztivál. Az eseményre Magyarországról és a környező településekről is érkeznek látogatók. Minden évben nagy az érdeklődés a rendezvény iránt. Az eseményt Szabadka Város önkormányzata is támogatta.

Sörös Márta, elnök, Ludas Közösségfejlesztő Egyesület: „Ezzel is a fokhagymatermelőket szeretnénk támogatni, hiszen sok-sok szorgalmas lakos a faluban fokhagymatermeléssel foglalkozik. Belevonjuk a gyerekeket is. A gyermekek számára és az idősebbek számára van füzérfonó verseny, gerizdelő verseny. Termény felhozatal, vásár is van ezen a napon és utána egy kis néptánccal, egy kis vidámsággal, utcabállal zárul ez a rendezvény.”

Nagy érdeklődés övezte a szintén támogatott szabadkai Angel Dreams Expót, amelyre tavaly már több mint 700 család látogatott el. Az eseményt 2018 októberében szervezték meg először. Kunyi Farkas Klaudia, elnök, Anahitas Egyesület, Szabadka: „Az eseményünk célja, a gyermekek fontosságának a kihangsúlyozása, valamint az egészséges életmódra való nevelésük és a megfelelő oktatásuk hirdetése. Ehhez igyekeztünk biztosítani megfelelő szakemberek által információkat, lehetőségeket és tanácsokat a szülők részére.”

A nyertes vásárok és kiállítások listáján szerepel még többek között a bajmoki farmernapok, a hajdújárási szüreti napok és a Szabadkai Méznapok is. A szabadkai önkormányzat 2,5 millió dinárral támogatta a helyi vásárokat és kiállításokat. Horvát Tímea, alpolgármester, Szabadka: „Az egyenkénti pályázati összegek 100 ezertől 400 ezert dinárt tettek ki. Ami az önkormányzaton belül fontos és a Vajdasági Magyar Szövetség számára mindinkább, hogy megőrizzük ezeket a hagyományokat, azokat a rendezvényeket, amelyek évek óta ezeken a településeken történnek.”

A támogató szerződéseket Újhelyi Ákos, Szabadka Város Tanácsának gazdasági ügyekkel megbízott tagja írta alá.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti

SVM Izbori 2020