Ugrás a tartalomra

Jelentős felújítások az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában

Jelentős felújítások az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában

Az elmúlt időszakban komoly felújításon esett át az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola. Ma a diákok ünnepi műsorral mondtak köszönetet azoknak a támogatóknak, akik segítettek ebben az intézménynek.

Felújított szaktantermek, új nyílászárók, frissen meszelt falak – jelentős felújításon esett át nemrégiben az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola. Erre a célra a tartományi oktatási titkárság biztosított közel 12 millió dinárt, a Magyar Nemzeti Tanácstól kapott 250 ezer dinárból pedig a csatornát újították fel az iskolában.

Janković Annabella, igazgató, Samu Mihály Általános Iskola, Óbecse: „A falakat mindenképpen újra kellett frissíteni, az ajtók nagyon régiek voltak, nem voltak biztonságosak, kicseréltük, új ajtók lettek, az ablakokat is cseréltük, a zenekabinetten, a könyvtáron ablakcserék folytak, ott folyamatosan befújt a szél, hűvös volt. Ez ráfért az épületre.”

Mackó Zsuzsanna tartományi oktatási altitkár, valamint Rigó Pál Zsófia, az MNT alelnöke és az önkormányzat képviselői is meglátogatták az iskolát. A tanintézménynek komoly tervei vannak a jövőre nézve is, szeretnék bevezetni az egyváltásos oktatást.

Kiss Igor, elnök, Óbecse Község Képviselő-testülete: „Jelen pillanatban helyszűke van, nyolc tantermet kell felépíteni, erre megvannak a tervek, az előzetes egyeztetések, következik a papírmunka, a tervezés és a pályázás.

A községben jelenleg két különálló iskola működik Samu Mihály néven.

Kiss Igor, elnök, Óbecse Község Képviselő-testülete: „Ez egyrészről technikai, jogi gondokat is okoz a két iskola között, az egyik a pétererrévei, a másik ez az iskola. Olyan zseniális történelmi figuráink vannak, akikről iskolát lehetne elnevezni Óbecsén, hogy a minimum kétes megítélésű Samu Mihály helyett sokkal inkább illene egy Than Fivérek Általános Iskola.”

Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolában jelenleg 378 diák tanul, közülük 280-an járnak magyar tagozatra.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír