Ugrás a tartalomra

Újabb utcákban épül a szennyvízhálózat Horgoson

Újabb utcákban épül a szennyvízhálózat Horgoson

A nagyberuházási igazgatóság támogatásának köszönve 250 millió dinár értékben tovább folytatódnak a munkálatok.

Tovább bővül a szennyvízhálózat Horgoson. Jelen pillanatban is több utcában folynak a munkálatok. Ha ezek elkészülnek, a település 75 százaléka már le lesz fedve.

Dušan Glišić, a Tisza Menti Vízművek Kft. igazgatója: „A munkálatokat három fázisban végezzük, tehát az első és második fázis a Szabadkai út jobb oldalán fekszik, pont, ahol mi állunk. Jelenleg a Nyírfa utcában vagyunk, ahol az első fázis zajlik, a második fázis a Vásártértől a Szabadkai útig, a harmadik fázis pedig a Szabadkai út bal oldalán fekszik, és az a szivattyúállomásra lesz becsatolva egy gravitációs megoldással.”

Ennek a hálózatnak a kibővítése ott a legaktuálisabb, ahol van szennyvíztisztító is – emelte ki Fejsztámer Róbert. Magyarkanizsa polgármester hozzátette, Horgos 40-45 százaléka volt eddig lefedve, de a nagyberuházási igazgatóság támogatásának köszönve ez tovább növekszik.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „A lakosok voltak azok, akik kérték ennek a beruházásnak az elkezdését, és hogy itt, Horgoson, ezen a településrészen is ideje már szennyvízvezetéket kiépíteni. Én bízom benne, hogy ez nemcsak papíron volt kérés és szóban, hanem majd rá is fognak csatlakozni erre a szennyvízhálózatra.”

A község területén, Magyarkanizsán és Horgoson található egy-egy szennyvíztisztító. Magyarkanizsán a település 95 százaléka már le van fedve szennyvízhálózattal.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír