Ugrás a tartalomra

Bevásárlóközpont és önkiszolgáló autómosó épül Kishegyesen

Bevásárlóközpont és önkiszolgáló autómosó épül Kishegyesen

 A befektetés alapkövét ma helyezték el. Az észak-bácskai településen egy új műfüves focipálya is épül, amit a helyi Egység Labdarúgóklubban edző gyerekek használhatnak majd.

Az alapkövet Brindza Lajos vállalkozó, Juhász Bálint, a VMSZ kishegyesi listavezetője, valamint Pásztor István, a VMSZ elnöke közösen helyezték el.

A sportkedvelő gyerekek számára új műfüves focipályát alakítanak ki a kishegyesi Egység Labdarúgóklubban. A beruházás a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia támogatásával valósulhat meg.

Kovács Károly, segédpolgármester, Kishegyes: „Őszre fog megvalósulni itt, Kishegyesen, a labdarúgópálya mellett ez a műfüves pálya, amelyről tudni kell, hogy 42x22 méteres. Azt a célt szolgálja, hogy az Egység korosztályos labdarúgói, hála Istennek van 40-50 gyerek, aki itt rúgja a bőrt, ők fogják majd használni ezt a jövőben.”

Emellett a helyi Központi Óvodában is felújítások zajlanak, új játszótérrel gazdagodott az elmúlt időszakban, most pedig az épület szigetelése van folyamatban. Sándor István, a VMSZ kishegyesi szervezetének elnöke elmondta: a közeljövőben további fejlesztésekre lehet számítani.

Sándor István, a VMSZ kishegyesi szervezetének elnöke: „Látjuk azt, hogy bővíteni kellene az ebédlő helyiséget, illetve a tetőszerkezetnek egy bizonyos része beázik. Folyamatban lesz ennek a felmérése, illetve ennek vonatkozásában is támogatásokért fogunk küzdeni. Célunk az, hogy a magyar gyermekek, akik itt végzik az oktatási tevékenységüket az óvodában, minőséges körülmények között tudjanak itt lenni, tanulni és később majd iskolába indulni.”

Kishegyes szűk központjában egy bevásárlóközpont és egy önkiszolgáló autómosó épül. A mintegy 50 millió dinár értékű beruházást Brindza Lajos vállalkozó saját családi telkén valósítja meg. Juhász Bálint, a VMSZ kishegyesi listavezetője szerint a befektetés nagyban hozzájárul majd a helyiek életminőségének javításához.

Juhász Bálint, a VMSZ kishegyesi listavezetője: „Ez egy magánberuházás, de ennek is megvan a háttere, hiszen a gazdaságfejlesztési program keretében tudtak fejlődni, nem feledkeztek el a gyökerekről és beruháznak itt Kishegyesen. Ennek mi nagyon örülünk. Azt szeretnénk, hogyha a kezünkbe vesszük az önkormányzat irányítását, akkor ilyen és hasonló beruházásokból még több legyen, hiszen a kishegyesieknek ez az érdekük. Legyen munkahely, legyenek tartalmak, jobb legyen az életminőség.”

Pásztor István, a VMSZ elnöke arra buzdította a kishegyesieket, hogy vegyenek részt a június 21-i választásokon.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Abban reménykedem és egészen reálisnak tartom, hogy szeptemberben, amikor a felépült épületeknek a megnyitójára fog sor kerülni, akkor Brindza Lajos, mint tulajdonos és közöttem VMSZ-es polgármester fogja köszönteni a jelenlevőket. Ez a tétje itt Kishegyesen a vasárnapi választásnak. Tudunk-e nyolc év után újra magyar polgármestert választani. Azt látom, hogy reális ennek az esélye, jó listánk van, becsületesen csinálták végig az emberek az elmúlt négy évet.”

Kishegyes községben a VMSZ az elmúlt négy évben 2,5 milliárd dinár értékű fejlesztést valósított meg önkormányzati, tartományi, köztársasági és anyaországi forrásokból. A jövőbeli tervek között egy autópálya lehajtó kiépítése, valamint a vízhálózat felújítása és új kápolnák építése is szerepel.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír