Ugrás a tartalomra
2019.11.13 - 15:43

A cél, hogy az összes vegyes hulladék a Regionális Hulladéktárolóba kerüljön

Próbaüzemmódban már működik a békovai Regionális Hulladéktároló Kft., a tervek szerint pedig 2020-ban már teljes kapacitással üzemel majd a tároló.

Ez egy kulcsfontosságú üzem a hulladékkezelés kapcsán, és több településre kiterjed a lefedettsége. A hulladéklerakót, és annak működését ma megtekintették a szabadkai önkormányzat illetékesei.

Szabadkáról napi 3 szemetesautó érkezik a hulladéklerakóhoz, továbbá a Magyarkanizsa, Zenta és Topolya községek területein kiépült átrakó állomásokról is érkezik a hulladék - mondta Góli Csilla. A Regionális Hulladéktároló Kft. igazgatója kifejtette: „Van olyan önkormányzat, amely már sikeresen beintegrálta a mindennapi tevékenységeit a rendszerünkbe, és át tudja adni az összes hulladékot, ami napi szinten termelődik az önkormányzat területén. Van olyan önkormányzat, amely még mechanizációs vagy más kapacitás hiányában ezt még nem tudja megtenni, viszont közös erővel mindannyian arra törekszünk, hogy akár már a jövő év folyamán meg tudjuk teremteni a feltételeket.”

Az illetékesek látogatásuk alkalmával betekintést nyerhettek a hulladék szétválogatásának folyamatába is.

Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere elmondta, egy olyan projektről van szó, amelynek megvalósítása nagy kihívást jelentett Szabadka város önkormányzatának: „A szabadkai önkormányzat biztosítani tudja, hogy a szerződésben felvállalt kötelezettségeinek a próbaüzemeltetés idején eleget tesz, valamint ezt követően biztosítja azokat a költségvetési pozíciókat, amelyek a működtetéshez szükségesek.”

Az alpolgármester hangsúlyozta, fontos, hogy odafigyeljünk és megvédjük környezetünket, a regionális hulladéktároló pedig ezt a célt szolgálja.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2020.09.26 - 12:34
Magyarkanizsa helyi közösségeinek tanácstagjait választják meg vasárnap, szeptember 27-én.
Beszélgetés Fejsztámer Róberttel a Magyarkanizsa községbeli helyi közösségi választásról
2020.09.26 - 11:19
A képviselő-testület augusztus 22-ei ülésén megválasztották a testület új elnökét, Jelena Marinković, a Szerb Haladó
Az újvidéki döntéshozatalban ketten képviselik a magyarságot: Kiss Gyula és Ladisity Melinda