Ugrás a tartalomra
2021.06.30 - 14:04

Szabadka: Holnap döntenek a Pro Urbe-díjakról

Szabadka: Holnap döntenek a Pro Urbe-díjakról

 A Pro Urbe-díjak odaítéléséről, két közvállat működési tervének, valamint a testületi ügyrend módosításáról lesz szó egyebek mellett holnap, Szabadka Város Képviselő-testületének ülésén.

A csütörtöki, 11. rendes ülés egyik legfontosabb napirendi pontja a Pro Urbe-díjak jelöltjeinek véglegesítése - emelte ki dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke. A rangos szabadkai elismerést várhatóan Lovas Ildikó József Attila-díjas író, dr. Süli Endre matematikus, valamint a Naše malo je nekome sve nevű jótékonysági csoport kapja. A város díszpolgári címét Tomislav Karadžić, a Szerbiai Labdarúgó-szövetség tiszteletbeli elnöke kapja.

A jelöltekkel kapcsolatban dr. Pásztor Bálint elmondta: „A díjazottak személye kellő módon szemlélteti azt, hogy mi Szabadkán milyen emberekkel rendelkezünk a sport témájából kiindulva egészen a művészetig, a humanitárius munkáig, illetve a tudományig. Örülök annak, hogy ezek az emberek fogják elnyerni ezeket a rangos díjakat holnap, amelyeket szeptember elsején a városnapi díszülésen fogunk átadni majd a polgármesterrel.”

Közvállalatok működési tervének módosításáról is döntenek az ülésen, ezek a Pogrebno Temetkezési Közvállalatot és a Park Palics Kft.-t érintik. Módosul továbbá a városi képviselő-testület ügyrendje is - tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

„Összehangoljuk a városi alapszabályokkal, illetve a kultúráról szóló törvény módosításaival. Egyrészt a bunyevác nyelv hivatalos használatba került, másrészt pedig módosult a kultúráról szóló törvény is, ezért kell összhangba hozni ezekkel a jogszabályokkal a VKT ügyrendjét.”

Az ülésen számos személyi kérdés is helyet kap majd. A tervek szerint augusztusban is lesz VKT-ülés, szeptember elsején pedig díszülést tartanak a városnap alkalmából.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.09.23 - 13:38
Az elmúlt egy év munkásságát foglalta össze Fejsztámer Róbert, a Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai polgármest
Fejlesztések soráról számolt be Magyarkanizsa polgármestere