Ugrás a tartalomra

Kajakokkal és egy minikenuval gazdagodott a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub

Kajakokkal és egy minikenuval gazdagodott a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub

 A klub edzőterme is megújult nemrég.

Öt kajakkal és egy minikenuval gazdagodott a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub a helyi önkormányzat, valamint magánszemélyek támogatásának köszönhetően.

A magyarkanizsai kajak klub jelenleg mintegy 50 igazolt versenyzővel számol, azonban ennél jóval többen tartoznak a klubhoz. Nemrégiben teljesen elkészült az edzőterem, ahol modern körülmények között készülhetnek a fiatalok a megmérettetésekre. A megújult termet ma Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester is megtekintette, sőt ki is próbálta.

Csőke Rudolf, elnök, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Ezen felújítások keretein belül teljesen megújult a hidegburkolat, valamint a melegburkolat, meszelés volt, a meglévő eszköztár bővítése, mint a kondigépek és egyéb súlyzó eszközök tekintetében, amivel közel fél millió dináros beruházást tudhatunk magunk mögött, elsősorban az önkormányzat hathatós támogatásának.”

Új eszközökkel is bővült a kajakklub, 5 kajak és egy minikenu is került a sportklubhoz. A helyi önkormányzat éves támogatást biztosít a kajak klubnak is, ebből tudták most megvásárolni a kajakok egy részét.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A sporttámogatás, az éves sporttámogatás legtöbb esetben főleg működésre vonatkozik, a klubok sportrendezvényekre való kijutására és egyáltalán az éves tevékenységük finanszírozására. Ami a mai nap apropóját jelenti az főleg az eszközfejlesztés, hiszen egyrészt az edzőterem újult meg, másrészről pedig új hajókkal bővült a kajakklubnak a hajó arzenálja, hiszen már majdnem 100 hajóról beszélünk, amivel rendelkezik a klub.”

A klub tagjai nem tétlenkednek, folyamatosan járnak versenyekre, ahonnan jobbnál jobb eredményekkel térnek haza, valamint a nyári kajakiskola is beindul hamarosan.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto