Ugrás a tartalomra

Hangverseny, kitüntetések, kiállítás

VÁROSNAPI ÜNNEPSÉGEK

Ma van Zenta napja, az 1697-ben lezajlott győztes zentai csata évfordulója. A városnapi ünnepségsorozat leginkább látványos és nagy tömeget megmozgató része a hétvégén lezajlott, de ma, az ünnep napján is több rendezvényt tartanak. Kilenc órakor a Fő téren levő zenepavilonban a Zentai Fúvószenekar ad ünnepi hangversenyt Masa Tibor karnagy vezényletével.

10 órakor a városháza dísztermében a községi képviselő-testület tart díszülést, amelyen átadják a város legrangosabb kitüntetéseit. Ünnepi köszöntőt Ceglédi Rudolf polgármester és Širková Anikó, a képviselő-testület elnöke mond. Fellép a Stevan Sremac Szülőföld Alapítvány női kórusa és a Tiszaföldvári férfikórus. Közreműködik a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület díszőrsége.

Negyed 1-kor a Művelődési Ház kiállítási termében Hidak – Korok – Budapest címmel fényképkiállítás nyílik. A kiállítást Nikowitz Oszkár, Magyarország belgrádi nagykövete nyitja meg. A kiállítás 10-től 19 óráig tekinthető meg.

A vándorkiállítás 2011. május 8-án került először a nézők elé Strasbourgban, az Európai Parlamentben az Európa-nap alkalmából. Ott mintegy 15 ezren tekintették meg a képeket. A Budapest két partját összekötő hidak története – építésük, pusztulásuk, újraépülésük – élményszerűen mesél a magyar nemzet történelméről.

Mintegy két évszázadot jelenít meg a kiállítás. Külön fejezet jut 1848–49-nek, 1945-nek és 1956-nak.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír
A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak.