Ugrás a tartalomra

Elektromotorokat gyártó gyár nyílt Szabadkán

Új gyárat nyitott Szabadkán az elektromotorokat gyártó Ametek. Az amerikai székhelyű cégben az év végéig 150 munkás dolgozhat majd. A tervek szerint évente másfél millió elektronikus mikromotort gyártanak le a szabadkai üzemben.

Szalagátvágással nyitotta meg szabadkai új üzemét az Ametek. Az észak-vajdasági városban hatalmas beruházásra készül az elektronikai vállalat. A tervek szerint folyamatosan növelik majd a termelést és ezzel együtt az alkalmazottak számát is.Eric Chaussin, az Ametek alelnöke: „Ez az első fázisa a Szabadkára tervezett nagyobb beruházásnak. Mostantól decemberig 150 munkást fogunk alkalmazni. Jelenleg harmincan dolgoznak nekünk, szeptemberben további 50-60 személyt fogunk alkalmazni, decemberben pedig még ugyanennyit.”

Az amerikai Ametek cégben világszerte több, mint 40 ezer munkás dolgozik. A vállalat összértéke pedig meghaladja a 4 milliárd eurót. Szerbiai befektetésével új piacokat próbál megcélozni. Gojko Radić, miniszterelnöki tanácsadó: „Minden cégnek hálásak vagyunk, akik Szerbiában jó partnerre lelnek és hozzánk jönnek. Ez a többieknek is egy jel, hogy ide jöjjenek. Ha amerikai cégek megjelennek itt, akkor európaiak is jöhetnek. Itt közelebb van nekik a piac és az árut könnyebben tudják értékesíteni, mint ami távolról érkezik.”

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere szerint az eddig kételkedők most saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy a korábbi ígéretek megvalósulnak és több száz új munkahely nyílik a városban, amely a közeljövőben tovább fog növekedni. „Szabadka az elkövetkező egy-másfél évben több, mint kétezer új munkahelyet fog megnyitni és ez azt jelenti, hogy egy komoly gazdasági előrelépés és gazdasági fejlődés fog megvalósulni az elkövetkező két évben.”

Az Ametek új szabadkai gyárában az év végéig 150 munkás dolgozik majd. A tervek szerint az elektromotorokat gyártó cég a közeljövőben további több száz új munkahelyet biztosít majd az észak-vajdasági városban.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto