Skip to main content
2022.11.24 - 14:28

Biće izbušena dva nova bunara na teritoriji Subotice

Biće izbušena dva nova bunara na teritoriji Subotice

 Danas su potpisani ugovori sa izvođačima. Jedan bunar biće izbušen u Subotici, pored postojeće fabrike vode, a drugi, takođe dubine oko 200 metara, u Čantaviru.

Ove godine završeno je bušenje bunara u Mišićevu i Višnjevcu. Za nekoliko dana započeće poslovi na bušenju bunara u Subotici, odnosno Čantaviru, a radovi bi trebali da budu završeni u roku od osam meseci.

„Bušenje ova dva bunara ne donosi povećanje kapaciteta za grad Suboticu i okolinu, već je cilj održavanje nivoa postojećeg vodnog basena. Jednostavno rečeno, ova dva bunara služiće za održavanje postojećeg kapaciteta vode, oni ne znače povećanje“ kaže Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.
 

Subotica prednjači na polju aktivnosti u zaštiti životne sredine i komunalne opremljenosti, rekao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice. Stanovnici severnobačkog grada piju vodu odgovarajućeg kvaliteta, u oblasti prečišćavanja otpadnih voda takođe smo među najboljima, a Regionalni reciklažni centar dobio je i integrisanu ekološku dozvolu – dodao je Kern.

„Tačno je da bi naglasak trebalo da stavimo na ono što građani traže: proširenje vodovodne mreže, ali ne smemo sebi da dozvolimo da se fokusiramo samo ne te poslove, da se usredsredimo samo na proširenje vodovodne mreže. Potrebno je rešiti i to da u bunarima bude odgovarajuća količina vode, odnosno u fabrikama vode. Potrebno je pronaći ravnotežu koja obezbeđuje ostvarenje naša dva zadatka.“

Za ove radove lokalna samouprava Subotice izdvojila je 40 miliona dinara.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti