Ugrás a tartalomra

Biće izbušena dva nova bunara na teritoriji Subotice

Biće izbušena dva nova bunara na teritoriji Subotice

Biće izbušena dva nova bunara na teritoriji Subotice

 Danas su potpisani ugovori sa izvođačima. Jedan bunar biće izbušen u Subotici, pored postojeće fabrike vode, a drugi, takođe dubine oko 200 metara, u Čantaviru.

Ove godine završeno je bušenje bunara u Mišićevu i Višnjevcu. Za nekoliko dana započeće poslovi na bušenju bunara u Subotici, odnosno Čantaviru, a radovi bi trebali da budu završeni u roku od osam meseci.

„Bušenje ova dva bunara ne donosi povećanje kapaciteta za grad Suboticu i okolinu, već je cilj održavanje nivoa postojećeg vodnog basena. Jednostavno rečeno, ova dva bunara služiće za održavanje postojećeg kapaciteta vode, oni ne znače povećanje“ kaže Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“.
 

Subotica prednjači na polju aktivnosti u zaštiti životne sredine i komunalne opremljenosti, rekao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice. Stanovnici severnobačkog grada piju vodu odgovarajućeg kvaliteta, u oblasti prečišćavanja otpadnih voda takođe smo među najboljima, a Regionalni reciklažni centar dobio je i integrisanu ekološku dozvolu – dodao je Kern.

„Tačno je da bi naglasak trebalo da stavimo na ono što građani traže: proširenje vodovodne mreže, ali ne smemo sebi da dozvolimo da se fokusiramo samo ne te poslove, da se usredsredimo samo na proširenje vodovodne mreže. Potrebno je rešiti i to da u bunarima bude odgovarajuća količina vode, odnosno u fabrikama vode. Potrebno je pronaći ravnotežu koja obezbeđuje ostvarenje naša dva zadatka.“

Za ove radove lokalna samouprava Subotice izdvojila je 40 miliona dinara.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A napokban a kivitelező elkezdte a földmunkálatokat a Petar Gorčić utcában, és onnan haladnak tovább a település más
Megkezdődtek az előkészítő munkálatok
Amint a szép idő beköszöntött, a gunarasi helyi közösség területén megkezdődtek a falurendezési munkálatok.
Feltöltötték az út menti részeket, rendezik a labdarúgópálya környékét