Skip to main content

Gróf Batthyány Lajosra emlékeztek Zentán

Gróf Batthyány Lajosra emlékeztek Zentán

Gróf Batthyány Lajosra emlékeztek Zentán

 Gróf Batthyány Lajosról, az első felelős magyar kormány miniszterelnökéről emlékeztek meg az egybegyűltek a zentai Városháza oszlopcsarnokában elhelyezett emléktáblánál.

Dr. Riskó-Nagy László konzul tolmácsolta a magyar kormányfő levelét, majd a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora következett.
A megemlékezésen alkalmi beszédet mondott Gordán Kolos, az általános iskola igazgatója.

„Március 15-e megmutatta, hogy a népből akkor válik nemzet, ha hisz az erejében és a nemzeti hagyományaiban. Ma is meg kell mutatnunk, hogy létezünk, hogy jelen vagyunk, hogy van elég erő, elszántság és akarat bennünk ahhoz, hogy kilábaljunk a legnagyobb szakadék mélyéről is, hogy harcoljunk a jogainkért. Legyünk büszkék, hiszen túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc az európai történelem egyik legfényesebb, legkiválóbb pillanata volt. A válságokkal és viszontagságokkal teli jelenkorunkban ennek az eseménynek az emléke olyan fontos tanulságokkal töltheti fel ünneplésünket, mint az összefogás, a kitartás, a tenni akarás és egymás megbecsülése.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti