Ugrás a tartalomra

Gróf Batthyány Lajosra emlékeztek Zentán

Gróf Batthyány Lajosra emlékeztek Zentán

 Gróf Batthyány Lajosról, az első felelős magyar kormány miniszterelnökéről emlékeztek meg az egybegyűltek a zentai Városháza oszlopcsarnokában elhelyezett emléktáblánál.

Dr. Riskó-Nagy László konzul tolmácsolta a magyar kormányfő levelét, majd a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora következett.
A megemlékezésen alkalmi beszédet mondott Gordán Kolos, az általános iskola igazgatója.

„Március 15-e megmutatta, hogy a népből akkor válik nemzet, ha hisz az erejében és a nemzeti hagyományaiban. Ma is meg kell mutatnunk, hogy létezünk, hogy jelen vagyunk, hogy van elég erő, elszántság és akarat bennünk ahhoz, hogy kilábaljunk a legnagyobb szakadék mélyéről is, hogy harcoljunk a jogainkért. Legyünk büszkék, hiszen túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az 1848/49-es forradalom és szabadságharc az európai történelem egyik legfényesebb, legkiválóbb pillanata volt. A válságokkal és viszontagságokkal teli jelenkorunkban ennek az eseménynek az emléke olyan fontos tanulságokkal töltheti fel ünneplésünket, mint az összefogás, a kitartás, a tenni akarás és egymás megbecsülése.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír