Ugrás a tartalomra

Vicsek Annamária

A VMSZ alelnöke

1973. február 9-én született Szabadkán. 18 éves koráig Újvidéken élt, itt fejezte be az általános iskolát és az egészségügyi középiskolát. Budapesten a gyógypedagógia-logopédia szak elvégzése után az Eötvös Loránd Tudományegyetem speciális pedagógia szakán szerzett mesterdiplomát.

2007-ig Budapesten dolgozott logopédusként, két kisfia is itt született. Újvidékre való hazaköltözését követően az újvidéki magyar oktatás fenntartásán és minőségének javításán kezdett dolgozni: 2009-től az Újvidéki magyar oktatásért projektum keretében szervez baba-mama-klubokat, szabadidős foglalkozásokat, nyári táborokat, szakmai továbbképzéseket a pedagógusoknak.

2010-től a Vajdasági Pedagógiai Intézet Fejlesztési Osztályának vezetője, ahol az oktatás és nevelés terén szakmai továbbképzések, akkreditált programok szerzője, vezetője, szakkönyvek, tanári és óvodai kézikönyvek szerkesztője és szerzője.
2008-tól a Vajdasági Magyar Szövetség újvidék-belvárosi Helyi Szervezetének elnökségi tagja, majd 2015-től a helyi szervezet elnöke. 2014-2016 között köztársasági parlamenti képviselő a Vajdasági Magyar Szövetség frakciójában, 2016. szeptemberétől pedig az Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

A VMSZ 2023-as tisztújítását követően a VMSZ Elnökségének tagja, illetve a VMSZ egyik alelnöke.

2008-óta tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek