Ugrás a tartalomra

Juhász Bálint

A VMSZ Intéző Bizottságának elnöke

1982. november 7-én született Szabadkán. Az általános iskolát szülőfalujában, Kishegyesen, középiskolai tanulmányait számítógép elektrotechnikusi szakon a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskolában végezte, és később a Közgazdaságtudományi Karon is ebben a városban diplomázott, Ügyviteli információs rendszerek szakon. A mesterképzést Agrárgazdasági szakirányon végezte el. Jelenleg a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem doktorandusza.

A 2000-es évek elején ifjúsági szervezetek munkájában vesz részt, több ízben volt a Vajdasági Szabadegyetem szervező csapatának tagja. A kishegyesi önkormányzatban 2004-től tanácsnok, később polgármesteri tanácsadó volt. Kezdetben ifjúsági és civil ügyekkel foglalkozott, EU-s forrásokból megvalósuló, határon átnyúló projektek lebonyolításában vett részt. Több helyi jellegű stratégiai-fejlesztési dokumentum kidolgozásában vállalt szerepet, majd a megvalósításukban is részt vett.

2007 óta folyamatosan a Vajdasági Magyar Szövetség Tanácsának tagja

2007-2011 között a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke.

2008-ban Gál Kinga Európa Parlamenti képviselő irodájában volt alkalma az EU-s intézményekkel és folyamatokkal ismerkedni.

2010–2012 között a vajdasági VIP Beruházás Ösztönző Alap Igazgatóbizottságának tagja.

2012-2016 között Vajdaság Autonóm Tartomány Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárságának titkárhelyettese.
A National Democratic Institute, a Robert Schumann Institute és a Belgrade Found for Political Excellence számos képzésén vett részt, majd képzőként és előadóként is kipróbálta magát.

2016 óta a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője.

2019 óta a VMSZ Intéző Bizottságának elnöke

2006 óta tagja a tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek.