Ugrás a tartalomra

A VMSZ bemutatta választási listáit és egyéni jelöltjeit

Vajdaságért - egy normális Szerbiában

A Vajdasági Magyar Szövetség az eddigi politikáját folytatja: továbbra is az európai értékek, a vajdasági érdekek és a magyar közösség képviselete mellett kötelezi el magát. A párt ma mutatta be Szabadkán választási listáit és egyéni jelöltjeit

Teljes listákat állít a Vajdasági Magyar Szövetség a köztársasági és tartományi választásokon is. Tehát a köztársasági listájukon 250, a tartományin pedig 60 jelölt neve szerepel. A köztársasági jelöltlista első négy helyén a VMSZ mostani négy parlamenti képviselője szerepel: Pásztor Bálint, Dr. Varga László, Kovács Elvira és Fremond Árpád.

A tartományi listájukon 60 név van, de a vajdasági választásokon 20 községből 27 egyéni jelöltjük is indul a választásokon. Azon községekről van szó, amelyekben a magyarok nagyobb lélekszámban élnek. A tartományi VMSZ-es lista első néhány neve: Újhelyi Ákos szabadkai közgazdász, Pelt Ilona doroszlói elektrotechnikus, Takács Zoltán magyarkanizsai közgazdász, Juhász Attila magyarcsernyei agrármérnök, Ricz Emese péterrévei tanár...

A vajdasági önkormányzatok közül 25 községben állít listát a Vajdasági Magyar Szövetég, a 26.-at pedig Belgrádban indítják. Szabadkán Maglai Jenő ügyvéd a listavezető, aki a párt polgármester jelöltje is lesz egyben.
Újságírói felvetésre, hogy legutóbb a polgármesterjelölt ebben a városban maga a pártelnök volt, Pásztor István elmondta: alapvető elvük, hogy egy ember csak egyetlen listán szerepelhet, s ez vonatkozik a pártelnökre is. Mivel ő a tartományi választásokon indul, Szabadkán más a jelölt.

Pásztor István kijelentette: a választásokat követően minden szinten a jelenlegi koalíciós partnereikkel szeretnék folytatni a munkát, tehát a Demokrata Párttal és a köréje csoportosuló politikai erőkkel. Ez vonatkozik Szabadkára is, de Pásztor leszögezte: Saša Vučinić jelenlegi polgármesterrel és munkatársaival, akik a VMSZ elnökének szavai szerint a városban elmérgesítették a helyzetet, nem lesz együttműködés.

A listák elnevezése Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István, kivéve Magyarkanizsát, ahol még az Együtt Magyarkanizsáért szavak is szerepelnek az elnevezésben, mivel jelenlegi partnereik, a Vajdasági Magyar Demokrata Párt tagjai is a listán szerepelnek.

A listaállításhoz szükséges aláírások már megfelelő számban összegyűltek, de néhány településen még folytatják az akciót amiatt, hogy a választók érezzék: az ő aláírásuk is fontos a Vajdasági Magyar Szövetség számára. Egyébként nem egész négy napa alatt 11 ezer aláírás gyűlt össze.

A tartományi listát kedden adják át Újvidéken a tartományi választási Bizottságban, a köztársaságit pedig szerdán Belgrádban.

Vajdaság Ma

Többi hír
A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak.