Ugrás a tartalomra
2021.02.18 - 08:17

Hamarosan elkezdődhet a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítása

Hamarosan elkezdődhet a Szabadka-Szeged vasútvonal felújítása

 A szerbiai szakasz felújítása mintegy 60-70 millió eurós befektetést jelent. A beruházás érinti az összes útba eső megállót, állomást is.

A Horgoson is áthaladó vonalat sokan használták a helyiek közül is. Most üresen áll Vasútállomás. A peronon senki sem várakozik, ugyanis már közel hat éve nem jár erre szerelvény. A horgosiak körében mindig is közkedvelt közlekedési eszköz volt a vonat, sokan jártak vele a munkahelyükre vagy épp iskolába. Most sem Szegedre, sem pedig Szabadkára nem tudnak eljutni a helyiek vonattal.

A Szabadka-Szeged vasútvonalon egyebek mellett a síneket kell kicserélni, de a töltéseket is újítják majd. Az európai szabványoknak megfelelő jelző- és biztonsági rendszerek működnek majd a vonalon. A tervek szerint a vonatok akár 160 kilométeres óránkénti sebességgel is közlekedhetnek. Így akár fél óra alatt el lehet jutni Szabadkáról Szegedre. A felújításra váró 50 kilométeres szakasz, érinti majd Szabadkát, Palicsot, Hajdújárást, Királyhalmot és Horgost is.

A Közügyekben Lálity Urbán Emese infrastruktúraügyi államtitkár beszélt a Szerbiában zajló vasúti és közúti fejlesztésekről.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2021.02.26 - 08:32
Jégvédelmi rendszerek fejlesztése érdekében újabb 1,4 milliárd dináros kölcsön felvételéről hozott csütörtöki ülésén
A hatalom indokoltnak, az ellenzék meggondolatlannak tartja a vajdasági kormány költekezését