Ugrás a tartalomra
2023.03.17 - 08:33

A költségvetés újraelosztásáról döntöttek a topolyai KKT ülésén

A költségvetés újraelosztásáról döntöttek a topolyai KKT ülésén

 A községi közvilágítás felújításáról is határoztak, valamint a foglalkoztatási cselekvési tervre is előláttak 10,5 millió dinárt.

Döntés született még a helyi járulékkal kapcsolatos népszavazás kiírásáról is Tomislavcin, valamint Kisbelgrádban, amely május 14-én lesz. A polgármester a büdzsével kapcsolatban elmondta, hogy az újraelosztás követően a költségvetés 1 milliárd 553 millió dinár, ami az előzőleg meghatározott költségvetési kerethez képest mintegy 11 százalékos növekedést jelent.
 

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Megnövekedett a minimálbér, valamint a közszférában is 12,5 százalékkal megnövekedtek a fizetések. Ez mindenképpen kedvezően hat a személyi jövedelemadóra, ami egyébként a községi költségvetésnek a legnagyobb és a legjelentősebb bevétele. Ezen kívül a testületi ülésen a testület kinevezte az új községi tanácsost. Milan Obradović a tanács új tagja, aki a sporttal és az ifjúsággal lesz megbízva, ez lesz az ő tárcája. Ezenkívül elfogadásra került egy határozat is, amely a közvilágításnak a korszerűsítésére vonatkozik. Ezt a köz-, és magánszféra közötti együttműködéssel szeretnénk megvalósítani, és a község minden településén fel fogjuk újítani a közvilágítást. Elfogadásra került a helyi foglalkoztatási cselekvési terv is. Erre a célra 10,5 millió dinárt irányoztunk elő az önkormányzat költségvetéséből, ugyanakkora összeget, mint az előző évben. A munkaközvetítő listájáról fogjuk majd alkalmazni az embereket idén is. Ők lesznek azok, akik a közmunkaprogramban fognak részt venni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
2023.03.20 - 08:23
A héten az öntözőrendszerek kiépítésére és fejlesztésére, a jégvédő hálók beszerzésére, a gyümölcs- és szőlőtermesztő
További pályázatokat jelentetett meg a mezőgazdasági titkárság
2023.03.18 - 12:31
Zentán hetente előfordul, hogy valamelyik jelzőlámpa sárgán villog, vagy egyáltalán nem működik, ami problémákat okoz
A zentai jelzőlámpák sokszor meghibásodnak a rossz időjárási viszonyok miatt
2023.03.17 - 19:24
Az új belgrádi városvezetés megalakulása óta, azaz tíz hónapja számos újdonságot vezettek be, többek között az idén s
Hamarosan megkezdődik a metró építése
2023.03.17 - 08:31
 Nagybecskerek magyarsága tegnap a katolikus temetőben, Szemere Pál honvédőrnagy emléktáblájánál tartott koszorúzási