Skip to main content

A költségvetés újraelosztásáról döntöttek a topolyai KKT ülésén

A költségvetés újraelosztásáról döntöttek a topolyai KKT ülésén

A költségvetés újraelosztásáról döntöttek a topolyai KKT ülésén

 A községi közvilágítás felújításáról is határoztak, valamint a foglalkoztatási cselekvési tervre is előláttak 10,5 millió dinárt.

Döntés született még a helyi járulékkal kapcsolatos népszavazás kiírásáról is Tomislavcin, valamint Kisbelgrádban, amely május 14-én lesz. A polgármester a büdzsével kapcsolatban elmondta, hogy az újraelosztás követően a költségvetés 1 milliárd 553 millió dinár, ami az előzőleg meghatározott költségvetési kerethez képest mintegy 11 százalékos növekedést jelent.
 

Szatmári Adrián, polgármester, Topolya: „Megnövekedett a minimálbér, valamint a közszférában is 12,5 százalékkal megnövekedtek a fizetések. Ez mindenképpen kedvezően hat a személyi jövedelemadóra, ami egyébként a községi költségvetésnek a legnagyobb és a legjelentősebb bevétele. Ezen kívül a testületi ülésen a testület kinevezte az új községi tanácsost. Milan Obradović a tanács új tagja, aki a sporttal és az ifjúsággal lesz megbízva, ez lesz az ő tárcája. Ezenkívül elfogadásra került egy határozat is, amely a közvilágításnak a korszerűsítésére vonatkozik. Ezt a köz-, és magánszféra közötti együttműködéssel szeretnénk megvalósítani, és a község minden településén fel fogjuk újítani a közvilágítást. Elfogadásra került a helyi foglalkoztatási cselekvési terv is. Erre a célra 10,5 millió dinárt irányoztunk elő az önkormányzat költségvetéséből, ugyanakkora összeget, mint az előző évben. A munkaközvetítő listájáról fogjuk majd alkalmazni az embereket idén is. Ők lesznek azok, akik a közmunkaprogramban fognak részt venni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti