Skip to main content

Čila Oros Urban

1970-ben született Zentán. A Belgrádi Bőripari Főiskolán 1993-ban Politechnikai üzemmérnökként szerzett oklevelet.
Tanulmányai befejeztével a Jedinstvo zentai bőripari vállalatnál üzemmérnökként dolgozott, majd Magyarországon a könyveléssel és cégbejegyzéssel foglalkozó Bánáti-Délbau Bt.-nél volt ügyintéző. Zentán a PANA-LINE COMPANY Kft.-ben projektmenedzserként tevékenykedett 2004-től 2009-ig, majd a HÁLÓ Vajdasági Fejlesztési Alapítvány törökkanizsai irodájának irodavezetői feladatait látta el.
2010-től 2014-ig elnöke a Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai helyi szervezetének, illetve a Vajdasági Magyar Szövetség Törökkanizsai Női Fórumának elnöki tisztségét is betöltötte az elmúlt időszakban.
Törökkanizsa Község Önkormányzatában 2012-től dolgozik, előbb, mint a polgármester tanácsadója, majd a Községi Tanács gazdasággal és tájékoztatással megbízott tagjaként.
2016-2020 között Törökkanizsa Község Alpolgármestere volt. 2020-tól a Községi Tanács Kisebbségekkel, Nemi Egyenjogúsággal, Határon Átívelő Kapcsolatokkal és Családokkal megbízott tagjaként végzi feladatait.
Több mint egy évtizede Törökkanizsa Község hagyományos, értékmegőrző, a magyar közösség nemzeti önazonosságának megőrzése szempontjából fontos rendezvényeinek egyik szervezője és elkötelezettje.
Számos továbbképzésen vett részt, melyek közül az egyik legjelentősebb a Projektmenedzsment, Multiplikátorképzés (a magyarkanizsai Cnesa OMI-ben).
Férjezett, három gyermek édesanyja.
2008-óta tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek.