Skip to main content

U Malom Iđošu se gradi tržni centar i samouslužna autopraona

U Malom Iđošu se gradi tržni centar i samouslužna autopraona

 Kamen temeljac ove investicije je postavljen danas. U ovom severno-bačkom mestu gradi se takođe i novi fudbalski teren sa veštačkom travom.

Kamen temeljac položili su Lajoš Brindza, preduzetnik, Balint Juhas, nosilac liste SVM-a u Malom Iđošu i Ištvan Pastor, predsednik SVM-a.

Za decu koja vole sport, biće napravljeno novo fudbalsko igralište sa veštačkom travom u Fudbalskom klubu „Eđšeg". Investicija se realizuje uz podršku TSC Fudbalske akademije iz Bačke Topole.

Karolj Kovač, pomoćnik predsednika Opštine, Mali Iđoš: „Ovaj teren sa veštačkom travom, tu pored fudbalskog terena u Malom Iđošu, biće izgrađen do jeseni. O tome terenu treba znati da su mu dimenzije 42x22 metra. Teren će koristiti podmladak Fudbalskog kluba „Eđšeg", a hvala bogu ovde ima 40-50 dece, koji šutaju loptu, dakle oni će to koristiti u budućnosti."

Pored toga, u lokalnom Centralnom vrtiću je takođe u toku renoviranje, u proteklom periodu je obogaćen sa novim igralištem, a sada je u toku izolacija zgrade. Ištvan Šandor, predsednik lokalne organizacije SVM-a u Malom Iđošu je rekao da se u skorijoj budućnosti mogu očekivati i druga razvojna ulaganja.

Ištvan Šandor, predsednik lokalne organizacije SVM-a u Malom Iđošu: „Vidimo da bi trebalo proširiti trpezariju, odnosno jedan određeni deo krovne konstrukcije prokišnjava. Uskoro će se obaviti procena i u skladu sa tom procenom ćemo se boriti za finansijsku podršku. Naš cilj je da mađarska deca, koja ovde u vrtiću sprovode svoje obrazovne aktivnosti, mogu tu da budu u kvalitetnim uslovima, da uče i da kasnije idu u školu."

U Najužem centru Malog Iđoša gradi se tržni centar i samouslužna autopraona. Investiciju vrednu oko 50 miliona dinara realizovaće preduzetnik Lajoš Brindza na sopstvenoj porodičnoj parceli. Prema rečima Balinta Juhasa, nosioca liste SVM-a u Malom Iđošu, ova investicija će u značajnoj meri doprineti poboljšanju kvaliteta života meštana.

Balint Juhas, nosilac liste SVM-a u Malom Iđošu: „Ovo je privatna investicija, ali i ona ima svoju pozadinu, jer su uspeli da se razvijaju u okviru programa ekonomskog razvoja, nisu zaboravili svoje korenje i investirali ovde u Malom Iđošu. Mi smo veoma srećni zbog toga. Mi bismo želeli da, ukoliko uzmemo u ruke rukovođenje lokalne samouprave, da imamo još više ovih i sličnih investicija, jer je to u interesu stanovnika Malog Iđoša. Da budu radna mesta, da budu sadržaji, kvalitet života bude bolji."

Ištvan Pastor, predsednik SVM-a je pozvao stanovnike Malog Iđoša da učestvuju na izborima 21. juna.

Ištvan Pastor, predsednik, SVM: „Nadam se, i smatram to sasvim realnim, da će u septembru, kada će uslediti otvaranje novoizgrađenih objekata, između Lajoša Brindze, kao vlasnika i mene, prisutne pozdraviti predsednik Opštine iz redova SVM-a. To je uloga nedeljnih izbora ovde u Malom Iđošu. Da li možemo, nakon osam godina, ponovo izabrati mađarskog predsednika opštine? Vidim realnu šansu za to, imamo dobru listu, ljudi su pošteno odradili poslednje četiri godine."

U Opštini Mali Iđoš, SVM je u poslednje četiri godine realizovao razvojne programe u vrednosti od 2,5 milijardi dinara, iz opštinskih, pokrajinskih, republičkih, kao i sredstava iz matične zemlje. Budući planovi uključuju izgradnju jednog izlaza sa autoputa, kao i obnovu vodovodne mreže i izgradnju novih kapela.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti