Skip to main content

Atila Juhas: Politiku SVM-a podržavaju ne samo Mađari, već i pripadnici većinskog naroda

Atila Juhas: Politiku SVM-a podržavaju ne samo Mađari, već i pripadnici većinskog naroda

 Savez vojvođanskih Mađara je jedina mađarska stranka u Srbiji, koja na nedeljnim izborima učestvuje na nacionalnom, pokrajinskom i opštinskom nivou.

Uprkos činjenici da više od 90 odsto članstva stranke čine Mađari, listu podržavaju i pripadnici većinskog naroda. Članstvo beogradske organizacije SVM-a na primer čine uglavnom Srbi, koji žive u glavnom gradu i koji smatraju da mađarska stranka najbolje zastupa one vrednosti, za koje se mogu založiti - rekao je Atila Juhas, kandidat SVM-a za republičkog poslanika.

Atila Juhas, kandidat za republičkog poslanika: „Savez vojvođanskih Mađara ima jedinu listu na teritoriji Republike, koja je mađarska, ali i pored toga što je to mađarska lista, nju ne podržavaju samo naši sugrađani mađarske nacionalnosti, već i građani, pripadnici drugih naroda. Zašto je to tako? Zato što se na građanskim forumima, razgovarajući sa građanima, vidi da je naša politika odlučna i već više godina vodimo konzistentnu politiku. Šta je to što bi ovde moglo da se istakne? Imamo jedan potpuno zaokružen, jasno prihvatljiv, poljoprivredni deo našeg programa, koji se odnosi na mere agrarnu politiku, zatim, veoma su dobre naše ideje vezane za zaštitu životne sredine, a tome doprinose i naše dosadašnje aktivnosti vezane za procese eurointegracija i naše buduće aktivnosti, formulisane kao naši ciljevi. Na kraju, ali ne manje bitno, problem nastao zbog migrantske krize. Verujem da to ne utiče samo na nas, na nas Mađare, već i na naše sugrađane koji žive s nama."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti