Skip to main content

Asfaltiranje ulica u prigradskim mesnim zajednicama u Subotici

Asfaltiranje ulica u prigradskim mesnim zajednicama u Subotici

 Danas su počeli radovi na asfaltiranju ulice Borisa Kidriča u Hajdukovu i Zmajevačke ulice u Radanovcu. Stanovnici na ovo ulaganje čekaju već nekoliko godina.

Asfaltiranje ulice Borisa Kidriča u Hajdukovu čeka se već decenijama. Za radove je iz budžeta lokalne samouprave obezbeđeno 11,5 miliona dinara. Danas je konačno počelo asfaltiranje ulice u dužini od 500 metara. Savez vojvođanskih Mađara bi u značajnijoj meri razvijao ne samo gradsko jezgro Subotice, već i okolna naselja, ukoliko bi ta stranka dobilapoverenje građana na izborima 21. juna. Rudolf Ševenj, predsednik Saveta MZ Hajdukovo: „Kako bi postojala jedna funkcionalna organizacija, za to su uvek potrebni planovi. Može se reći da i dalje imamo ulice koje čekaju da budu asfaltirane. Imamo ideju za uvođenje vodovodne mreže u Hajdukovu, za koju postoji velika potreba, jer mnogi je traže. Mislim da je potrebno staviti veći naglasak na prigradska područja, i nadam se da će gradsko rukovodstvo u Subotici biti takve „boje" da će moći sve više da uradi i za prigradska područja."

U narednom periodu će i u subotičkoj Mesnoj zajednici Radanovac biti mnoštvo infrastrukturalnih projekata. Među planovima je između ostalog i povezivanje ove prigradske mesne zajednice asfaltnim putevima sa Palićem, kao i sa Mesnim zajednicama Makova sedmica i Mali Radanovac. Timea Horvat, zamenica gradonačelnika Subotice: „Ovde započinju radovi na asfaltiranju Zmajevačke ulice. Ova ulica će dobiti novi asfalt u dužini od 400 metara. Vrednost ovog projekta i ove investicije je 6,5 miliona dinara. Sredstva smo uspeli da obezbedimo u budžetu Grada, i mislim da je na veliku radost meštana, ovo jedan, veoma važan projekat. Naravno, ne možemo asfaltirati sve ulice, ali je cilj SVM-a da razvija i prigradska naselja i da na to stavi još veći naglasak u narednom periodu."

Radove na asfaltiranju ulica obišao je i dr Balint Pastor, nosilac liste SVM-a u Subotici.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti