Skip to main content

Nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže u Feketiću

 Nastavlja se izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u Feketiću, dužine od 28,5 kilometara. Pokrajinska vlada će ove godine doprineti realizaciji ovog ulaganja sa 500 miliona dinara. Do sada je nova mreža postavljena u dužini od oko 10 kilometara.  Nakon izgradnje magistralnog cevovoda, prošle godine je počela izgradnja sekundarne i tercijarne kanalizacione mreže u Feketiću. Radovi od tada neprekidno traju. Radne mašine trenutno rade na raskrsnici ulica Nikole Đurkovića i Narodnog fronta.  Opština Mali Iđ

Nastavlja se izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u Feketiću, dužine od 28,5 kilometara. Pokrajinska vlada će ove godine doprineti realizaciji ovog ulaganja sa 500 miliona dinara. Do sada je nova mreža postavljena u dužini od oko 10 kilometara.

Nakon izgradnje magistralnog cevovoda, prošle godine je počela izgradnja sekundarne i tercijarne kanalizacione mreže u Feketiću. Radovi od tada neprekidno traju. Radne mašine trenutno rade na raskrsnici ulica Nikole Đurkovića i Narodnog fronta.

Opština Mali Iđoš je prvi put dobilo pokrajinsku podršku za izgradnju glavne mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda 2019.godine Pokrajina ovu investiciju tretira kao prioritetan projekat, a predstavnici Opštine su proteklih dana mogli da potpišu još jedan ugovor o novoj podršci - rekao je Ištvan Šandor, zamenik predsednika Opštine.

Ištvan Šandor, zamenik predsednika Opštine Mali Iđoš: „Opština Mali Iđoš je prošle godine dobila 400 miliona dinara, a sada je predsednik Opštine potpisao ugovor vredan 500 miliona dinara. Posmatrajući sve zajedno to će izgledati tako da se za godinu dana, odnosno do kraja februara 2025. godine, skoro 80 odsto mreže u Feketiću može izgraditi sa ovim novcem, a mi ćemo sigurno dobiti sredstva preko konkursa i naredne godine, s kojima ćemo, ako budemo imali sreće, moći u potpunosti da dovršimo deonicu u Feketiću.”
 

Nakon toga će uslediti izgradnja kanalizacione mreže u Lovćencu i Malom Iđošu, i tek tada će moći čitavu opštinu da priključe na uređaj za prečišćavanje otpadnih voda.
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak