Skip to main content

Elvira Kovač: SVM i dalje želi da bude deo vladajuće koalicije

Elvira Kovač: SVM i dalje želi da bude deo vladajuće koalicije

Delegacija Saveza vojvođanskih Mađara je u utorak razgovarala sa predsednikom Srbije o programu stranke, ali je bilo reči i o ilegalnim migracijama, infrastrukturnim projektima i sportu - istakla je Elvira Kovač, potpredsednica SVM-a na RTS-u.

Ona je istakla da je SVM već deset godina deo vladajuće koalicije i da želi da tu saradnju nastavi i u narednom periodu.

Elvira Kovač, potpredsednica, SVM: „Naš prvobitan cilj je da zastupamo interese vojvođanskih Mađara, Vojvođana pa i svih ostalih, jer to za šta se mi zalažemo je dobro za sve. Ali u prošlosti smo to činili u formi državnih sekretara u raznim ministarstvima i vrlo otvoreno smo više puta govorili o tome da smo mi jedna manjinska, regionalna stranka i da smatramo da je za jednog ministra neophodna cela infrastruktura i mislimo da možda nije najbolje, ali to je naravno na svakome da odluči, da se fokusiramo na to jedno ministarstvo, već da imamo svog predstavnika u raznim ministarstvima, od obrazovanja preko infrastrukture, finansija, zašto da ne ekologije, zdravstva, ne manje značajne poljoprivrede.”
 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti
Izbori za Evropski parlament biće održani ove godine u Evropskoj uniji, uključujući i Mađarsku.
Generalni konzulat Mađarske, kancelarije CMH-a i mesne organizacije SVM-a takođe pomažu pri upisu u birački spisak