Skip to main content
2022.03.17 - 19:52

Elvira Kovač: SVM vodi politiku normalnosti i doslednosti

Elvira Kovač: SVM vodi politiku normalnosti i doslednosti

 Savez vojvođanskih Mađara predstavio svoj program u Beogradu. Vojvođanska partija u glavnom gradu Srbije računa na dve hiljade glasova na republičkim izborima u aprilu.
 

Za Savez vojvođanskih Mađara 3. aprila svoj glas mogu da daju oni kojima je prihvatljiv program partije, oko određenih društvenih pitanja, politike porodice, zaštite životne sredine ili ekonomskog razvoja, jer u izbornom programu nisu prisutna samo manjinska pitanja – čulo se u četvrtak uveče na skupu građana SVM-a u Beogradu.

Savez vojvođanskih Mađara u glavnom gradu Srbije računa na oko dve hiljade glasova na republičkim parlamentarnim izborima i prema zvaničnim podacima otprilike toliko građana je obično u Beogradu i glasalo za najveću vojvođansku stranku Mađara – naglasio je Nebojša Marjanović, kandidat za republičkog poslanika i predsednik beogradskog odbora SVM-a. Kako je rekao, SVM u Beogradu uživa veliko poštovanje i obraća se velikom broju ljudi.

„To su pre svega građani koji razmišljaju realno, koji u prvom redu razmišljaju o realnoj politici, koji bi želeli bolji život nezavisno od toga ko je koje nacionalnosti."
 

SVM predizbornu kampanju ne vodi samo u Vojvodini, jer je još prilikom raspisivanja izbora istaknuto da će svoj program predstaviti od najjužnijih naselja do Beograda. Iskustvo pokazuje da se može računati na glasove u prestonici – naglasila je Ana-Maria Pinter, poslanica u pokrajinskoj skupštini.

„Nadamo se da ćemo zadržati taj broj glasova koji je bio u prethodne dve godine, i da će nas simpatizeri i dalje podržavati jer vide viziju u politici SVM-a."
 

SVM je u Beograd došao sa uobičajenom, sličnom porukom, koja se ipak blago razlikuje u glavnom gradu – naglasila je Elvira Kovač, kandidat na listi za republički parlament. Dodala je: u glavnom gradu Srbije najvažnija je poruka da Savez vojvođanskih Mađara predstavlja politiku normalnosti i doslednosti.

„Ovde je posebno naglasak na tome da ono što je dobro za vojvođanske Mađare, to je dobro i za većinu. SVM u svom izbornom programu ne govori samo o pravima manjina, i ne samo o pitanjima koja interesuju vojvođanske Mađare, već i o egzistencijalnim pitanjima, kao što su, primera radi, podrška porodici, socijalna politika i druga pitanja koja podjednako dotiču i građane koji žive u ovako velikom gradu."

Prema podacima iz popisa u Beogradu živi nešto preko 1.800 Mađara, dok mesni odbor SVM-a ima već više od 500 članova, a među njima nisu samo stanovnici Beograda koji su se ovamo doselili iz naselja sa mađarskim stanovništvom, već ih je većina i rođena u Beogradu.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti