Skip to main content

U parlamentu počeo Kolegijum o preporukama ODIHR-a, došli i vlast i opozicija

U parlamentu počeo Kolegijum o preporukama ODIHR-a, došli i vlast i opozicija
Kolegijum je sazvan sa jednom tačkom dnevnog reda, a to su konsultacije o daljim preporukama ODIHR-a iz Konačnog izveštaja Misije za posmatranje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine

U Skupštini Srbije nešto posle 9.00 sati počeo je Kolegijum Narodne skupštine koji je sazvala predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Na sastanak su došli predstavnici vladajuće koalicije Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, SVM, Stranke pravde i pomirenja, PUPS-a, Jedinstvene Srbije, a takođe su se odazvali i predstavnici opozicije iz koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije "Nada", kao i predstavnici poslaničkih grupa "Mi - glas iz naroda" i "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović".

Među poslanicima koji su došli na razgovore su Milenko Jovanov i Nevena Đurić (SNS), Ivica Dačić i Snežana Paunović (SPS), Edin Đerlek (Stranka pravde i pomirenja), Elvira Kovač (SVM), Radomir Lazović i Biljana Đorđević (Zeleno-levi front), Miroslav Aleksić (Narodni pokret Srbije), Miloš Jovanović (Nova Demokratska stranka Srbije) i drugi.

Kolegijum je sazvan sa jednom tačkom dnevnog reda, a to su konsultacije o daljim preporukama ODIHR-a iz Konačnog izveštaja Misije za posmatranje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine, održanih 17. decembra 2023. godine.

Szerző (Forrás)
Politika.rs
Ostale vesti