Skip to main content
izborni program 2020

izborni program 2020 SVM

2020.05.21 - 15:00

Subotica: Pristup oranicama mogao bi biti rešen do kraja godine

1
Raspisan je postupak javne nabavke, do kraja godine mogao bi biti rešen problem onih poljoprivrednika koji su zbog Y-kraka kod Subotice mogli da pristupe svojim oranicama samo preko zaobilaznih puteva

Imre Kern je rekao da su ga, kada je Y-krak otvoren u decembru, mnogi meštani Kelebije potražili, da pokuša da pronađe rešenje za pristup oranicama na zapadnoj strani obilaznice. Državni sekretar za razvoj infrastrukture je naglasio da su privremeno rešenje pronašli postavljanjem saobraćajnih znakova, sa kojima usporavaju saobraćaj. To rešenje će biti u opticaju sve dok se ne izgradi nadvožnjak kod puta prema mađarskom mestu Meljkut. Ukupna vrednost investicije je oko 250 miliona dinara - dodao je Imre Kern, koji se na predstojećim izborima nalazi na drugom mestu liste Saveza vojvođanskih Mađara u Subotici.

Imre Kern, državni sekretar za razvoj infrastrukture: „Tender za izgradnju nadvožnjaka objavljen je ovih dana, postoji rok od mesec dana za podnošenje ponuda. Iskreno se nadam da ćemo do kraja juna imati ugovor, i da će do kraja godine most biti završen, kao što smo i obećali, objekat će biti gotov. Tačno je i to, da je zbog epidemiološke situacije i vanrednog stanja prvi postupak nabavke morao da bude obustavljen, odnosno morao je da se stopira, jer je prvobitno planiralo da već u maju imamo ugovor, pa je most mogao da bude završen do kraja avgusta, ali je zbog vanrednog stanja sve to pomereno. Mislim da je važno da saslušamo molbe građana i da obećanja, kao i do sada, ispunimo. Mislim da će i ovaj problem biti rešen veoma brzo."

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti

SVM Izbori 2020