Skip to main content
2020.11.26 - 18:50

Uskoro počinje asfaltiranje puta između Čantavira i Oroma

Uskoro počinje asfaltiranje puta između Čantavira i Oroma

 Posle više decenija čekanja, uskoro će početi asfaltiranje puta između Čantavira i Oroma. Udaljenost između dva naselja, sa sadašnjih 40, biće smanjena na samo 6 kilometara.

Atarski put između Čantavira i Oroma je i sada prometan. Asfaltni sloj ovaj put čeka već decenijama. Na ovom putu ne saobraćaju samo automobili, već i dostavna vozila, pa čak i veliki kamioni. Sada je prohodan, ali po kišnom vremenu zbog blata, a tokom leta zbog prašine, na ovom putu je saobraćaj otežan. Izgradnja asfaltnog puta obezbedila bi u isto vreme i efikasnije i sigurnije transportovanje otpada iz opština Čoka, Bačka Topola, Mali Iđoš i Senta do regionalne deponije, koja se nalazi u neposrednoj blizini ovog puta.

Atila Andraš Đuričin, predsednik, MZ Čantavir (SVM): „Čantavir i Orom su jedna funkcionalna celina, naselja su smeštena jedno pored drugog. Udaljenost je šest kilometara i neshvatljivo je da čak i u današnjem savremenom svetu to predstavlja potrebu, da umesto jednog jednostavnog puta, mi treba da putujemo 40 kilometara jedni do drugih, kako bi smo se sreli i radili, da živimo svoj svakodnevni život."

Činjenica da je zemljani put sada u dobrom stanju, može se zahvaliti saradnji proizvođača, koji ga redovno preoru i poravnaju, i na taj se neko vreme može koristiti. Međutim, nakon 3-4 dana kiše, nakupljena voda ga može učiniti neprohodnim. Zbog toga je asfaltiranje važno.

Prema koalicionom sporazumu, jedan od prioriteta u razvoju putne infrastrukture u Vojvodini je izgradnja puta u dužini od 6 kilometara, koji povezuje Čantavir sa Oromom. Ukupna vrednost investicije je više od 335 miliona dinara. Put će biti izgrađen tako da bude dovoljno širok, i da na njemu mogu bezbedno da saobraćaju i šleperi.

Planirano je da asfaltni put bude širok šest metara i njegova izgradnja bi uskoro mogla da počne.

Robert Leko, predsednik MZ Orom (SVM): „Ovo je jedna od glavnih tačaka koalicionog sporazuma između Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke, izgradnja tog puta. Ja se nadam da će se to zaista sledeće godine i ostvariti. Za nas to znači napredak ."

Izgradnja puta koji povezuje Čantavir i Orom nije važan samo iz ekonomskog ugla. Između dva naselja naime postoje i mnoge porodične veze.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti