Skip to main content

Átadták az új sportcsarnokot Tóthfaluban

Átadták az új sportcsarnokot Tóthfaluban

Átadták az új sportcsarnokot Tóthfaluban

 Az épület csaknem két év alatt készült el a Magyar Kormány támogatásával. A létesítmény a legkorszerűbb felszereléssel lett ellátva, és napi szinten 200 gyermek használja majd. A beruházás közel 520 millió forintba került.

A sportkomplexum alapkövének letétele 2021-ben történt meg, majd két évre rá ünnepélyesen át is adták. Az elmúlt években Magyarország kiemelten támogatta a Kárpát-medencei sportéletet, amelynek köszönhetően egyre több és tehetségesebb sportoló ér el kiemelkedő sikereket - hangzott el az átadón.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikai államtitkár, Magyarország: „Nemcsak ezt a kicsiny 500 lelkes magyar falut szolgálja ez az épület és intézmény, hanem gyakorlatilag a környékbeli településeket is, Magyarkanizsától szinte Szabadkáig, és elsősorban a gyerekekre, fiatalokra, akár még az óvodásokra is számítunk.”

Tóthfalu a nevelés és az emberi lény szempontjából a három legfontosabb alappillért biztosítja - emelte ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Ez az erkölcsi megerősödés, a fizikai erőnlét és a szellemi fejlődés.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke: „Ez a vajdasági magyar sportstratégiának talán az időrendi szempontjából az első lépése volt, amit az atya lépett meg. Azt követően pedig hát a TSC Akadémia, azt követően a Birkózóakadémia, és azt követően sok minden egyéb más is alakult, alakul.”

A sportcsarnokot Utasi Jenő helyi plébános álmodta meg, az anyaországi támogatásnak köszönhetően pedig sikerült valóra is váltani.

Utasi Jenő, plébános, Tóthfalu: „A sport által szükség mutatkozott egy nagyobb sportlétesítményre, és így valósult meg. Hosszú rögös út volt, hatalmas beruházás történt épp ezáltal, a sportlétesítmény kialakításával, de erre nagyon büszkék vagyunk.”

A sportcsarnokot ezentúl a helyi általános iskola tanulói, az akadémia diákjai és a környékbeli fiatalok is használhatják, valamint egyéb rendezvények megtartásának is helyet tud biztosítani.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti