Skip to main content

Amíg nem készül el az új, addig nem bontják le a régi felüljárót Kishegyesen

Amíg nem készül el az új, addig nem bontják le a régi felüljárót Kishegyesen

Amíg nem készül el az új, addig nem bontják le a régi felüljárót Kishegyesen

 Megoldódott a Kishegyest Topolyával összekötő úton található felüljáró kérdése, addig nem bontják le, amíg az új el nem készül.

Ütemterv, sőt még talán annál is gyorsabban haladnak a vasútfejlesztési munkálatok Kishegyes községben - nyilatkozta Juhász Bálint. A községi képviselő-testület elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában kiemelte: a vasút modernizációja egy olyan léptékű regionális fejlesztés, amely az életminőség javulását jelenti a kishegyesiek számára is. Elmondta: Kishegyes községben a lakosság aránya miatt egy állomás kerül majd kialakításra. A munkálatok kivitelezésénél pedig nagy kérdés volt az ún. Fekete Híd, vagyis a Kátai tanyára vezető vasúti híd lebontása. Ezt újjáépítik, de ideiglenes átjárási lehetőséget biztosítanak majd. Emellett sarkalatos pont volt a régi nemzetközi úton levő, rossz állapotú felüljáró lezárásának a kérdése Topolya és Kishegyes között.

Ezzel kapcsolatban Juhász Bálint elmondta: „Itt attól tartottunk, hogy hosszú hetekre, hónapokra, fél évre, akár egy évre is lezárják majd ezt a vasúti felüljárót, és majd csak autóúton keresztül lesz elérhető Topolya. Ezt áthidaltuk. Az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett és most ott tartunk, hogy az új felüljáró már épül és amíg az nem lesz bejárható, addig az a megbeszélés, hogy nem kerül lebontásra a régi. Nem állítom, hogy valamennyi leállás nem lesz, de az biztos, hogy nem több hetes, hónapos leállásról lesz szó, ez már látszik. Ez a kishegyesiek mindennapi élete szempontjából fontos volt. Ezt el tudtuk érni.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti