Skip to main content

Ingyen autós ülések Magyarkanizsán

Ingyen autós ülések Magyarkanizsán

Ingyen autós ülések Magyarkanizsán

Négy éve, hogy Magyarkanizsa is részt vesz abban az állami programban, mely ingyenes autósüléseket biztosít a kisgyermermekek részére. Az közlekedésbiztonsági ügynökség 20, míg a magyarkanizsai önkormányzat 56 gyermekülést biztosított a családok számára, ezzel is mentesítve őket egy jelentős kiadástól. Az ünnepélyes átadás a magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban történt, ahol Fejsztámer Róbert polgármester üdvözölte a megjelent családokat, akik a helyszínen át is vették az ajándékot, és elmondta, hogy öröm látni, hogy megtelt a nagyterem, mert ez bizakodással töltheti el a közösséget, hisz a gyermekek jelentik a jövőt. Ezt követően a szülőknek a közlekedésbiztonsági ügynökség munkatársai rövid előadást tartottak az ülések beszerelésének módjáról és használatról. Bajtai Balázs, a magyarkanizsai önkormányzat Felügyelőségi főosztály vezetőjétől, aki egyben a Magyarkanizsai Községi Közlekedésbiztonsági Tanács titkára is, elmondta, hogy családok körében nagyon népszerű ez az akció, mely pályázat keretében bonyolódik le.

– Az összes jelentkező hiánytalan dokumentációt adott át, így aki a községben igényelte, most átveheti az autós üléseket. Ezek az ülések 9-től 36 kilós gyerekeknek készültek – mondta Bajtai Balázs.

A magyarkanizsai önkormányzat és a köztársasági közlekedésbiztonsági tanács sikeres együttműködését tükrözi ez a program, melyről Fejsztámer Róbert elmondta, hogy 250 ezer dinárt költöttek rá.

– Húsz ülést kaptunk az ügynökségtől és ötvenhatot vásárolt a magyarkanizsai önkormányzat, hogy mindenki, aki a községben igényelte, ingyen megkaphassa az ülést. Közlekedésbiztonsági szempontból ez az akció egyike a legkézzelfoghatóbb akcióinknak, hisz ezeket az üléseket több éven át használhatják.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, JK (Fotó: Puskás Károly)
Ostale vesti