Skip to main content

Szent István-nap Törökkanizsán

Szent István-nap Törökkanizsán

Szent István-nap Törökkanizsán

 Megszentelték az új kenyeret és művelődési műsorral tisztelegtek az államalapító előtt.

Megszentelték az új búzából sütött kenyeret a Szent György templomban, mindeközben pedig a templom előtti téren gyermekprogramok, kirakodóvásár, kézimunka és kézműves kiállítás várta a kilátogatókat. Az eseményen bemutatkozott a felsőhegyi kézimunkacsoport is.

Kovács Káli Gizella, a hímző- és varrószakkör tagja, Felsőhegy: „A gyerekeknek tartottunk egy kis bemutatót, kézműveskedtünk is. Nagyon mentek a gyűrűk, nyakláncok, a papírmunkák, úgyhogy nagyon meg vagyok velük elégedve, és lepődve is, hogy ennyi kicsi és ilyen ügyes.”

A helyiek számára sokat jelent és az egyik legfontosabb ünnepség a Szent István-napi esemény.

Rizinger Rozália, Törökkanizsa: „Örülök neki, hogy itt, Törökkanizsán minden évben meg tudjuk tartani.”

Az új kenyeret Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke vágta fel.

„Ahogy egy felszentelt papnak az kell, hogy legyen a legfőbb feladata, hogy bemutassa a szentmisét, és hogy belénk, hívőkbe palántálja a keresztény értékeket, úgy nagyon fontos, hogy a magyar művelődési és civil szervezetek felkarolják, maguk köré fogják az itteni közösségeket”

Az eseményt 15 éve minden alkalommal a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezi meg.

Kovács Magdaléna, elnök, Tiszagyöngye Művelődési Egyesület, Törökkanizsa: „Elmondhatom, hogy nemcsak a magyaroknak jelent közösségi életet, de az egész helyi lakosság nagyon kedveli ezt a rendezvényt és mindenki itt szokott lenni, tulajdonképpen vegyesen itt vagyunk a téren.”

Az esemény alatt fellépett a Sarkantyú tamburazenekar, de színes zenei és néptánc összeállítással érkezett a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület is. Az esemény utca bállal zárult.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti