Skip to main content

Mnogi građani svojim potpisima podržavaju SVM

Mnogi građani svojim potpisima podržavaju SVM

 Prikupljanjem potpisa podrške danas je počela kampanja pripreme za izbore 3. aprila.

Savez vojvođanskih Mađara je prikupljanje potpisa potrebnih za kandidovanje republičke liste organizovao u pedesetak naselja na teritoriji Pokrajine.

U sedištu SVM-a se već u jutarnjim časovima pojavio veliki broj ljudi, da svojim potpisima podrže ovu stranku. Magdolna Fejrer smatra da je to veoma važno, jer je zadovoljna dosadašnjim rezultatima SVM-a. Ona podstiče sve vojvođanske Mađare da podrže svojim potpisom ovu stranku, čak i onda ako nisu njeni članovi: „Svako može da dođe, vidimo rezultate, a SVM je mađarska organizacija koja želi da okupi sve Mađare i da ih podstakne na to da smo Mađari, i da nastavimo tim putem. Svi Mađari imaju isti interes, da opstanemo."

Izabela Fazekaš, Subotica: „Šta god da su uradili za grad, smatram da je to dobro i da ima mogućnosti u kojima Mađari mogu da se dokažu."

Zoltan Arančić, Subotica: „Podržavam SVM u ovoj kampanji, jer oni sami i na najbolji način predstavljaju interese mađarskog naroda u Vojvodini."

I na Paliću su građani sa velikim interesovanjem pristizali na prikupljanje potpisa. Bilo je i onih koji nisu oklevali, koji su već rano ujutru izrazili svoju podršku: „Ja navijam za SVM. Sviđa mi se njihova politika. Veoma je poštena. Drago mi je što su u dobrim odnosima sa Orbanovom politikom i što je podržavaju. To je sve što mogu da kažem."

Meštani Hajdukova su takođe smatrali da je važno da svojim potpisima podrže SVM, koji učestvuje na izborima: „Mislim da smo mi seljani i poljoprivrednici, od kako postoji SVM, dobili mnogo. Postoje razne podrške mladima. Za novac, za kuću, za sve. „Prosperitati" mnogo pomaže u tome. Najmanje 10-15 ljudi je već kupilo kuću, a to bez toga ne bi bilo moguće."

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je rekao da je njihov cilj da mađarska zajednica u Vojvodini i u narednom ciklusu ima jednu jaku, zagovaračku snagu: „Želeo bih da se i na ovaj način zahvalim mnogim ljudima koji su nas, ne samo ovde u Subotici, već i na oko 50 mesta u raznim naseljima Vojvodine, podržali svojim potpisom. Nadam se da ćemo do večeri imati potreban broj potpisa podrške, i da će sutra ujutru Savez vojvođanskih Mađara moći da preda svoju samostalnu listu izbornoj kancelariji."

Ištvan Pastor je rekao da do 3. aprila žele da stignu barem jednom svuda gde žive Mađari, da podnesu izveštaj o svom radu u protekle dve godine i da im kažu šta smatraju važnim vezano za budućnost, i da za to traže podršku birača.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti