Skip to main content

Új munkahelyek, ipari és turisztikai beruházások

Új munkahelyek, ipari és turisztikai beruházások

Új munkahelyek, ipari és turisztikai beruházások

 Mintegy 2000 munkahely megmentése és 200 új létrehozása fémjelzi a Prosperitati Alapítvány legutóbbi pályázati körét - mondta Juhász Bálint. Az alapítvány ügyvezetője kiemelte, hogy 1,7 milliárd dinárnyi támogatásról van szó.

Juhász Bálint hozzátette, hogy ezek a projektek összesen 4,4 milliárd dinárnyi fejlesztés jelentenek,. 45 új közepes- és nagyléptékű fejlesztés indul - tette hozzá. Ezekből 11 turisztikai és 34 ipari beruházás.
Juhász Bálint: „Itt a faipar, a fémipar kifejezetten megjelenik ebben a pályázati körben. A kőzetmegmunkálás is megjelenik. Kapcsolódási pontok is létrejönnek. Olyan új technológiát alkalmazunk a faiparban, amely a hulladékfa préselésével nyersanyagot tud biztosítani más faipari vállalkozásoknak. Kőzetmegmunkálásnak köszönhetően a luxusbútorok gyártásába be tudnak kapcsolódni egyes vállalkozók. Úgy, hogy a sikeres pályázóink együtt is elkezdhetnek dolgozni. A kreatív ipar is megjelenik ebben a pályázati körben. A gyógyszeripar, az építőipar, sőt a műanyagipar, valamint a nyomdaipar is jelen van ebben a pályázati körben.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti