Skip to main content

Kishegyes: Költségvetés-tervezet, ami minden igényt ki tud szolgálni

2020.09.16 - 09:26

Kishegyes: Költségvetés-tervezet, ami minden igényt ki tud szolgálni

Kishegyes: Költségvetés-tervezet, ami minden igényt ki tud szolgálni

 Minden magyar érdekeltségű intézménnyel felveszi a kapcsolatot a község területén Kishegyes önkormányzata.

A konzultáció eredményeként Sárközi István szerint egy olyan költségvetés-tervezet készülhet el a jövő évre vonatkozóan, ami minden igényt ki tud szolgálni. A kishegyesi Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, a tervek között szerepel a művelődés, az oktatás, a hivatalos nyelvhasználat, valamint minden olyan szakterület, ami a magyar nemzeti érdekeket és értékeket képviseli. Az infrastrukturális fejlesztések is jelentős szerepet kapnak az elkövetkező években.

Sárközi István, elnök, KKT, Kishegyes: „Általánosságban az infrastruktúra-fejlesztésen, a kommunális-fejlesztéseken lenne a hangsúly, ezért fogunk dolgozni is. Bácsfeketehegyen és Kishegyesen is hosszú ideje várat magára, ugyanígy a szennyvíztisztító és a szennyvízcsatorna kiépítése. Az önkormányzat ezekben a témákban már vállalást is tett. Már elkezdődött a központi szennyvíztisztító kiépítése és egy csővezeték, ami összeköti Kishegyest Szikicsen és Bácsfeketegyen keresztül egészen a víztisztítóig.”

A kishegyesi Községi Képviselő-testületben a Vajdasági Magyar Szövetség 12 képviselője kapott helyet a választásokat követően. Ennek köszönhetően a testület elnöki tisztségén kívül a VMSZ delegálhatta a titkár személyét, két tagot a községi tanácsba, valamint az alpolgármestert és egy segédpolgármestert. Sárközi István KKT elnök elmondta, az önkormányzat egy komoly szerkezeti változáson esett át a közelmúltban az új önkormányzati törvénynek köszönhetően. Önálló intézmény lett a községközi szociális központ, egységesíteni tudták egy közvállalat ernyője alatt a három település kommunális tevékenységét, a két magyar érdekeltségű iskola megkapta a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt státuszát.

Az elkövetkező években elvégzendő feladatokról és a távlati tervekről Loboda Árpád kérdezte Sárközi István KKT-elnököt.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Izborne liste 2020

SVM Republicka lista 2020

SVM Pokrajinska lista 2020

Ostale vesti

SVM Izbori 2020