Skip to main content

Voksolt Pásztor István

Voksolt Pásztor István

Voksolt Pásztor István

A sokéves gyakorlattal összhangban Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az elsők között szavazott a szavazóhelyek megnyitását követően. A pártelnök Noszán, a Petőfi Sándor Általános Iskola épületében adta le voksát.

Kilenc lista közül választhatnak a szabadkaiak

Vasárnap Szerbia-szerte többszintű választásokat tartanak. A szabadkai választási bizottság kilenc listát hirdetett ki, amelyek a helyi önkormányzati választáson mérettetik meg magukat. Eszerint Szabadka város területén egyes számmal az Aleksandar Vučić – Gyermekeinkért elnevezésű lista szerepel majd, míg kettes számmal a Dr. Vojislav Šešelj – Szerb Radikális Párt. A hármas számú lista az Orosz Párt – Igor Petrov nevet viseli, négyes számmal pedig a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István elnevezésű lista szerepel majd a szavazócédulán. Aki az Ivica Dačić – Szerbiai Szocialista Párt listájára adná a voksát, annak az ötös számot kell bejelölnie, míg annak, aki a Bunyevácok Szabadkáért – Bácskai Bunyevácok Szövetsége listát támogatná, a hatos számot kell bekarikáznia.

A hetes számú lista a Vajdasági Front – együttesen a demokratikus Szabadkáért (Vajdasági Szociáldemokrata Liga, Vajdasági Horvátok Demokratikus Szövetsége, Vajdasági Párt) – Tomislav Žigmanov nevet viseli, míg a nyolcas számmal a Maglai Jenő – Szabadka Polgári Mozgalma – Polgárok Csoportja elnevezésű lista szerepel majd. A lista utolsó helyén a Horvát Demokratikus Fórum található.

Szabadka város területén összesen 128 570 szavazásra jogosult polgár adhatja le szavazatát az önkormányzati, a tartományi és a köztársasági választáson. Az önkormányzat területén 103 helyen szervezik meg a szavazást. A polgárok reggel 7 órától 20 óráig adhatják le voksukat a szavazóhelyeken. (vas)

Szerző (Forrás)
Magyar Szó (Fotó: Gergely Árpád)
Ostale vesti