Skip to main content

Megújult mezőút Bajmokon

Megújult mezőút Bajmokon

Az önkormányzat magáncéggel közösen valósította meg a projektumot

Maglai Jenő polgármester és munkatársai Petar Matijevićtyel, a Matijević cég tulajdonosával közösen megtekintették Bajmokon a Rade Končar utcai mezőutat, melynek felújítási munkálatait közösen finanszírozták.

Maglai Jenő örömét fejezte ki, hogy ez a projektum létrejött, s mint hozzátette, ez az első alkalom, hogy az önkormányzat egy magáncéggel együttműködve valósít meg egy ilyen komoly infrastrukturális beruházást.

– A 3250 méter hosszú mezőút felújításának költségeit megosztottuk, az önkormányzat valamivel több mint 16 millió dinárt, a Matijević cég pedig mintegy 52 millió dinárt fordított erre a célra. Egy teljesen új utat építettünk, mellyel nemcsak a cég munkafeltételei javultak, hanem a település egy része is megújult és egészen más körülményeket tudunk felkínálni az itt elhaladó embereknek. Szeretném, ha a jövőben több ilyen együttműködés valósulna meg, s az önkormányzat megtalálná a közös érdekeket a magáncégekkel az infrastruktúra és egyéb projektumok területén, melyek a cégnek és a közösségnek is fontosak – tette hozzá.

Maglai még rámutatott, a terület, ahol most a Matijević cég működik, néhány éve még nagyon elhanyagolt állapotban volt, azonban most látszik, hogy a tulajdonos jó gazdához méltóan egészen más körülményeket teremtetett, s a cég előrelépést tett a helyi mezőgazdaságba való beruházás területén is.

Petar Matijević úgy fogalmazott, a projektum gazdaságilag és politikailag is előrelépést jelent, hiszen egy közösség és egy magáncég fogott össze, mely egyébként tabunak számít, hiszen mindenki azt gondolja az ilyen jellegű együttműködésről, hogy egyéb dolgok húzódnak meg a háttérben, holott ilyesmiről szó sincs.

– Mintegy 75 millió dinárból sikerült ezt megvalósítani, s nagy lépést tettünk meg, melynek keretében a szélesebb közösségnek, valamint a saját cégünknek is segítettünk, hiszen mintegy kétezer hektár földünk van itt, a kistermelők pedig nagyjából négyezer hektárt birtokolnak, s ahogy nekünk, úgy nekik is érdekük volt, hogy ezt az utat rendbe tegyük. Úgy vélem, az önkormányzattal való összefogás irányadó lesz a jövő vezetőinek – mondta Petar Matijević.

Szerző (Forrás)
liv, Magyar Szó (Fotó: Pannon RTV)
Ostale vesti