Ugrás a tartalomra

Ištvan Pastor ostaje na čelu SVM-a

Ištvan Pastor ostaje na čelu SVM-a

Ištvan Pastor ostaje na čelu SVM-a

 Ištvan Pastor će biti još četiri godine predsednik Saveza vojvođanskih Mađara - odlučeno je na stranačkoj izbornoj skupštini održanoj u Malom Iđošu. Ištvanu Pastoru je ovo peti mandat na čelu stranke od 2007. godine.

Na izbornoj skupštini je glasalo 334 od 336 prisutnih delegata, od kojih je 330 podržalo dosadašnjeg predsednika SVM-a. Uz predsednika, delegati su birali i članove stranačkog Saveta.

Tokom perioda od četiri godine koji je pred nama, spremni smo da ponesemo sav teret, kako bi stranka i zajednica ostale i bile barem u onoj formi u kakvoj su sada – istakao je Ištvan Pastor na konferenciji za novinare nakon izborne skupštine SVM-a. To neće biti lako, jer mislim da je danas svet puno složeniji, ima puno više izazova i opasnosti sa mnogo više strana nego u bilo kojem trenutku u poslednjih 16 godina - rekao je predsednik SVM-a.

„Naš osnovni zadatak je da i dalje činimo sve u cilju toga da svi Mađari koji žive u Vojvodini mogu da napreduju u svojoj domovini uz očuvanje i jačanje mađarskog identiteta. To je bila naša pokretačka snaga do sada, i danas je, a biće i u buduće."

Za to se, međutim, mora promeniti i naša zemlja - dodao je Ištvan Pastor. Naša država mora postati privlačnija, prihvatljivija i pristupačnija. Naša zemlja se mora promeniti. Poslednji dani, nedelje, meseci, godine dokazuju da u društvu Srbije ima mnogo toga što se mora ispraviti, rekao je predsednik SVM-a.

“Na primer, cenimo to što sada svaka škola ima policajca. Ali ono što mi stvarno želimo, je da ni u jednoj školi ne bude potreba za prisustvom policajca. Mislimo da se mora napraviti snažan iskorak kako bi država, stanovništvo, svi mi izašli iz rijaliti programa i ušli u stvarni svet.”

Sasvim je sigurno da će u naredne četiri godine biti mnogo izbora - rekao je Pastor. U ovom trenutku može da postoji neki scenario ili logika po kojoj se više-manje može nabrojati kada će se šta dogoditi, ali to uglavnom ne bude tako, osim ovih događaja, postoje i drugi izazovi koji se iznenada pojavljuju tokom godine ili u svakodnevnom životu - rekao je političar.

"Savez vojvođanskih Mađara i dalje nastoji da samostalnim izlaskom na izbore stekne široki legitimitet na izborima i da sa te pozicije gradi partnerstvo sa onima koji to prihvataju i čije programe Savez vojvođanskih Mađara može da prihvati."

Savez vojvođanskih Mađara je politički zrela stranka i pripremljena, ima iskustvo i akumulirano znanje koje joj omogućava da se nosi sa zadacima koji je čekaju - rekao je Ištvan Pastor.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán