Ugrás a tartalomra

A labdarúgópálya és a tűzoltóotthon felújítását is tervezik Zentagunarason

Megújult a kosárlabdapálya
A labdarúgópálya és a tűzoltóotthon felújítását is tervezik Zentagunarason

Felújították a zentagunarasi Október 18. Általános Iskola kosárlabdapályáját a helyi közösség jóvoltából. A pályát a diákok mellett mások is használják, és már rossz állapotban volt. Sípos Hajnalka, a zentagunarasi helyi közösség titkára arról számolt be, hogy egy régóta elhúzódó problémát sikerült most megoldani.

– A meglévő kosárlabdapálya még az 1970-es években lett kialakítva egy nagyon modern és korszerű pályának, de az évek alatt elhasználódott. A betonelemek felmorzsolódtak, elmozdultak, és több probléma is volt vele. Az évek során pályázati pénzből szerettük volna felújítani, több alkalommal is próbálkoztunk pályázással, de nem jött össze. Ezért az idén úgy döntöttünk, hogy mindenképpen meg kell csinálni a kosárlabdapályát, mivel ott nemcsak tornaórák zajlanak, hanem más sporteseményeknek is helyszíne, és a Batyu tábor során is használni szokták. Épp ezért nagyon örülünk, hogy sikerült felújítani. A munka ezzel nem ér véget, mert van még egy foci- és egy kézilabdapálya az iskolában. Ezeket szintén szeretnénk felújítani, de az a munka nem olyan nagy volumenű, mint a mostani, nem jár ekkora költségekkel, valamint több fázisban is el tudjuk végezni. A pálya melletti padok is tönkrementek, azokat is le fogjuk cserélni – mondta el Sípos.
Az általános iskola kosárlabdapályájának felújítása mellett a helyi közösség további hasonló munkálatokat is tervez, mert nagyobb hangsúlyt fektetnek a civil szervezetek és intézmények igényeire – tudtuk meg a titkártól.

– A labdarúgóklubunk öltözője nagyon rossz állapotban van, az évek során sajnos el lett hanyagolva. Arra az épületre sok pénzt kell költenünk, mert a járólapok feltöredeztek, rendezni kell a toaletteket, tönkrementek az ajtók. Tavaly sikerült kicserélni a nyílászárók egy részét, és megoldottuk a szennyvízelvezető rendszer felújítását. Ennek az épületnek a felújítására vonatkozóan átadtunk egy pályázatot, de szeretnénk felújítani az ott lévő kosárlabdapályát is, ami kisfocipályaként is funkcionál. Az szintén a 70-es években épült, és az aszfaltréteg a sok használattól megrepedezett, tönkrement, a használata már nem biztonságos. Ezt le akarjuk aszfaltozni, valamint meg szeretnénk javítani a kerítést, a labdafogókat és számos más dolgot. Ezekre kevesebb hangsúly lett fektetve az elmúlt években, mert az infrastruktúra prioritást élvezett. Ez továbbra is így lesz, viszont annyi problémát sikerült megoldanunk, hogy egy kis mozgásteret kaptunk, és az ilyen jellegű problémákkal is tudunk foglalkozni – fogalmazott Sípos, majd azzal folytatta, hogy a jövőben sokkal nagyobb figyelmet akarnak szentelni a tűzoltóotthonnak. Az elmúlt időszakban ez is nagyon el lett hanyagolva, viszont az önkéntes tűzoltók csapata nagyon jól működik.

– Az önkéntes tűzoltóink nagyon szépen helytállnak, a tűzesetek 90 százalékánál ők érnek ki a helyszínre elsőként. Sőt, az esetek nagy részét egyedül is megoldják, nem kell Topolyáról kijönniük a hivatásos tűzoltóknak. Ez jelentős dolog, mert a tűzeseteknél minden perc számít. Épp ezért azt szeretnénk, hogy a tűzoltóotthon minél jobb állapotban legyen, és minél hatékonyabban funkcionáljon – mondta el a titkár, majd hozzáfűzte, hogy több olyan gond is van a tűzoltóotthonban, amivel az elkövetkező időszakban foglalkozni fognak.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, L.J.
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán