Ugrás a tartalomra

Još jedan korak ka harmonizaciji prava sa Evropskom unijom

Još jedan korak ka harmonizaciji prava sa Evropskom unijom

Još jedan korak ka harmonizaciji prava sa Evropskom unijom

 Skupština Srbije raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o privrednim društvima. To je važan korak ka stvaranju povoljnijeg privrednog ambijenta.

Srbija je u proteklom periodu preduzela nekoliko koraka u cilju usklađivanja svoje ekonomske regulative sa propisima Evropske unije. Promene u zakonodavstvu koje su napravljene u proteklih godinu dana, naišle su na pohvale i od strane Evropske unije, u svom izveštaju o Srbiji - istakla je u svom izlaganju Elvira Kovač, predsednica Skupštinskog odbora za evropske integracije, republička poslanica SVM-a. Ona je dodala da su u ovom periodu usvojeni pravni akti o reviziji i računovodstvu. Jednako je važno da Komisija za hartije od vrednosti nadgleda aktivnosti revizora. U državnom izveštaju, objavljenom 19. Oktobra, navedeno je da je potrebno izmeniti i Zakon o privrednim društvima - naglasila je Elvira Kovač.

„Mi svakako pozdravljamo pripremljene izmene i dopune. Nadalje, Izveštaj Evropske Komisije kaže da u narednoj godini, da u ovom periodu, Srbija treba da izvrši dodatno usklađivanje sa pravom Evropske unije u pogledu privrednih društava uključujući preuzimanje privrednih društava i prava akcionara. I da preuzme dalje zakonodavne korake za usklađivanje sa zahtevima u pogledu transparentnosti listiranih društava. Na čemu je ministartstvo radilo, tako smo i mi odradili svoj deo posla."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A következő éveket is a Szerbia és Magyarország közötti kiváló kapcsolatok továbbfejlesztése, fontos projektumok megv
Noha a megalakult szerbiai kormány előtt számos kihívás van, a VMSZ új elképzelések kivitelezésére számít
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját