Ugrás a tartalomra

Održana 11. sednica Skupštine AP Vojvodine

Održana 11. sednica Skupštine AP Vojvodine

Održana 11. sednica Skupštine AP Vojvodine

Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine održala je danas svoju 11. sednicu, na kojoj se diskutovalo i izjašnjavalo o 23. tačke usvojenog dnevnog reda. Današnjoj sednici je, u okviru radne posete AP Vojvodini, prisustovala i delegacija Misije OEBS u Srbiji, koju je preedvodio šef Misije, ambasador Jan Bratu.

Kao prvu tačku dnevnog reda, Skupština je razmotrila Predlog mandatnog pisma (Ugovor o predfinansiranju) između Autonomne pokrajine Vojvodine i Evropske banke za obnovu i razvoj i donela sledeće zajljučke:

•   Prihvata se Mandatno pismo ( Ugovor o predfinansiranju) između Autonomne pokrajine Vojvodine i Evropske banke za obnovu i razvoj;

•   Ovlašćuje se Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, da u ime Autonomne pokrajine Vojvodine, potpiše Mandatno pismo ( Ugovor o predfinansiranju) između Autonomne pokrajine Vojvodine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Sednica Skupštine VojvodinePredmet Mandatnog pisma je učešće u Projektu unapređenja energetske efikasnosti javnih zgrada u Vojvodini kojim bi trebalo da bude obuhvaćeno oko 80 javnih zgrada na teritoriji pokrajine.    

Skupština je razmotrila i usvojila Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu u periodu januar - septembar 2021. godine. U obrazloženju je rečeno da je u izveštajnom periodu, izvršenje budžeta bilo dobro, ekonomično i racionalno, posebno u delu koji se odnosi na prihode od poreza. U prvih devet meseci, ukupni prihodi i primanja bez prenetih sredstava iznosili su u procentima oko 76 odsto, dok su rashodi ostvareni na nivou od oko 62 odsto.

Dalje, doneta je Pokrajinska skupštinska odluka o donošenju Prostornog plana područja posebne namene Specijalnog rezervata prirode „Pašnjaci velike droplje“. Navedeni rezervat ima 6900 hektara i podeljen je u tri celine. Između ostalog, Prostornim planom se vodilo računa o tome da svaki deo ovog područja bude maksimalno zaštićen od štetnih uticaja, rečeno je na sednici.

Sednica Skupštine VojvodineRazmotrenio je i usvojeno više godišnjih izveštaja, i to: Izveštaj o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine za period od 01. januara do 31. decembra 2019. godine i Izveštaj o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine za period od 01. januara do 31. decembra 2020. godine,

Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine za 2019. godinu i

Izveštaj o poslovanju Turističke organizacije Vojvodine za 2020. godinu,

Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Novi Sad za 2019. godinu,

Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Novi Sad za 2020. godinu,

Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ Petrovaradin za 2019. godinu,

Godišnji izveštaj o poslovanju Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ Petrovaradin za 2020. godinu,

Godišnji izveštaj o poslovanju Razvojne agencije Vojvodine d.o.o. Novi Sad za 2019. godinu,

i Godišnji izveštaj o poslovanju Razvojne agencije Vojvodine d.o.o. Novi Sad za 2020. godinu,

Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta za 2019. godinu i

Izveštaj o poslovanju Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta za 2020. godinu,

Godišnji izveštaj o poslovanju sa finansijskim izveštajem Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad za 2019. godinu i

Godišnji izveštaj o poslovanju sa finansijskim izveštajem Javnog preduzeća za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje „Zavod za urbanizam Vojvodine“ Novi Sad za 2020. godinu.

Sednica Skupštine VojvodineSkupština je na današnjoj sednici donela Odluku o razrešenju Nadzornog odbora Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine i Odluku o imenovanju Nadzornog odbora Garancijskog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine.

Zatim, Odluku o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova i

Odluku o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, kao i

Odluku o imenovanju predsednika i članova Upravnog odbora Pedagoškog zavoda Vojvodine i

Odluku o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora Pedagoškog zavoda Vojvodine.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt