Ugrás a tartalomra

Újhelyi Ákos: a költségvetés módosítása több jelentős vajdasági beruházást is érint

Újhelyi Ákos: a költségvetés módosítása több jelentős vajdasági beruházást is érint

 A VMSZ képviselői támogatják a szerbiai költségvetés módosítását, ugyanis az nem csak a koronavírus-járvány gazdaságra kifejtett negatív hatásait orvosolja, hanem több jelentős vajdasági beruházást is érint - mondta felszólalásában Újhelyi Ákos.

A VMSZ képviselője reményének adott hangot, hogy az év végiéig befejeződhetnek a Szabadkai Népszínház felújítási munkálatai, amit korábbi szabadkai látogatása során Ana Brnabić kormányfő is megerősített.

Az Y-ág környékén gazdálkodó földművesek számára is nagy segítséget jelent a nemrégiben átadott mélykúti úti felüljáró, de már a pacséri úti felüljáró előkészületi munkálatai is megkezdődtek.

A Szabadka-Szeged vasútvonal felújítása is prioritást képez, ugyanis sokan ingáznak Csongrád-Csanád megyébe dolgozni. A vonattal való utazás lehetősége pedig jelentősen csökkentené a közúti határátkelőkön kialakuló kocsisorokat - mondta Újhelyi Ákos.

A VMSZ politikusa hozzátette, hogy a Horgos és Újvidék közötti autópálya-szakasz felújítási munkálatai, illetve az egyéb úthálózatok és víztisztítók kiépítései is kiemelten fontosak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben