Ugrás a tartalomra

Ekološki problem reke Krivaje

Ekološki problem reke Krivaje

Ekološki problem reke Krivaje

 Arpad Fremond se na sednici republičkog parlamenta obratio za pomoć srpskoj vladi, odnosno nadležnima za zaštitu životne sredine.

U svom govoru, predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara, je izjavio je kako je život u Bačkoj Topoli procvetao poslednjih godina, sve više investitora dolazi u naselje, a izgradnja fudbalske akademije i završetak učeničkog doma mogu se smatrati ozbiljnim uspehom. Međutim, na ove uspehe je bacilo senku zagađenje vazduha i reke Krivaje. Političar je zatražio rešavanje ovog problema. Naglasio je da se gradi pogon za pročišćavanje otpadnih voda, a takođe žele pomoći privatnim preduzećima da ugrade sopstvene filtre i postrojenja za prethodno pročišćavanje, upravo u ovome traže podršku nadležnih iz oblasti ekologije.

„Svi koji posete Topolu nažalost primećuju neugodan miris koji vlada u naselju. Da ne govorim o susednom selu, Bajši, kroz koje protiče reka Krivaja, koja zbog zagađivača okoline, širi izuzetno neprijatan miris. Nažalost, puno je faktora zagađenja, od gradske kanalizacijske mreže u Topoli do raznih preduzeća. Postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda trenutno je u izgradnji, što će rešiti deo problema." rekao je Arpad Fremond, republički poslanik SVM-a.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása