Ugrás a tartalomra

Deli Andor: Az EU hosszútávon gondolkodik és befektet a térség fejlesztésébe

EU hosszútávon gondolkodik és befektet a térség fejlesztésébe

 Az Európai Unió befektetési tervének fő célja, hogy gazdasági növekedést érjen el a Nyugat-Balkánon - jelentette ki Deli Andor a Szabadkai Magyar Rádió műsorában.

Van hová fejlődniük és erősödniük a nyugat-balkáni országoknak - nyilatkozta Deli Andor a Szabadkai Magyar Rádiónak. A vajdasági származású Fideszes EP-képviselő kiemelte, a befektetési terv fő célja, hogy gazdasági növekedést érjen el a térségben. Előzetes számítások alapján az Európai Bizottság abban reménykedik, hogy a támogatás az adott időszakban mintegy 4 százalékos GDP növekedést hozat majd. Deli hangsúlyozta, kiemelt szerepet kap a térségben a közlekedés és az infrastruktúra fejlesztése, de a tiszta energia, a környezetvédelem, a digitális jövő, valamint a magánszektor is kulcsfontosságú szerepet kap.

Deli Andor, EP-képviselő, Fidesz-KDNP (VMSZ): „Konkrétan Szerbia vonatkozásában a program említi, hogy kis és közép nagyságú városoknál a szennyvíz, illetve maga a szemét kezelésére, a kommunális szemét kezelésére egy hatékony támogatást tud majd nyújtani ez a program, ami azt gondolom, hogy szinte mindenkit érint. Ugyanakkor az, ami a fő üzenete ennek a csomagnak az az, hogy az unió is végre befektet és hosszútávon gondolkodik ebben a térségben, a Nyugat-Balkánban, ennek a térségnek a felzárkóztatásában, és azt gondolom, hogy ez az, ami egy új jelenség és fontos jelzés a régió országainak. Hozzá kell tenni, hogy mindez a magyar biztos nevéhez is köthető, hiszen az ő csapata és ő volt az, aki erre rendkívüli hangsúlyt fektetvén dolgozta ki ezt a tervet.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán