Ugrás a tartalomra

Bilans kampanje SVM-a: 33 lokalne samouprave, 84 naselja, 216 događaja

Bilans kampanje SVM-a: 33 lokalne samouprave, 84 naselja, 216 događaja

Bilans kampanje SVM-a: 33 lokalne samouprave, 84 naselja, 216 događaja

 SVM je tokom svoje kratke, ali intenzivne predizborne kampanje, stigao u 33 lokalne samouprave, obišao 84 naselja i organizovao 216 kampanjskih manifestacija.

U tom periodu su se sreli sa više hiljada ljudi – istakao je Pastor.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je u intervjuu koji je dao za Panon Televiziju rekao je da po njegovom iskustvu građani cene posao koji su uradili u poslednje četiri godine i smatraju važnim sve što su uradili, zbog toga žele da glasaju u nedelju, i glasaće za SVM. Ta stranka želi da vrati poziciju gradonačelnika i predsednika u nekoliko lokalnih samouprava, a tamo gde su i do sada imali tu poziciju, tamo žele da je zadrže.

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara: „Pripremamo se da zajedno s vojvođanskom mađarskom zajednicom postignemo takav rezultat koji će obrnuti trendove. Okrenućemo trend istiskivanja i želimo da snažno prikažemo trend zastupanja na svim nivoima i na svim mestima. Mi se pripremamo za to da u Beogradu možemo samostalno da formiramo poslaničku grupu, što znači da želimo da dobijemo najmanje pet poslaničkih mandata, a želimo i da ojačamo svoje pozicije i u Pokrajinskom parlamentu u Novom Sadu. Želimo da zadržimo lokalne samouprave koje sada vodimo. To su Kanjiža, Senta i Bačka Topola, a mislimo da imamo veoma realne šanse da vratimo, ponovo osvojimo pozicije u Malom Iđošu, Subotici, Adi i Bečeju."

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír