Ugrás a tartalomra

Pásztor István szerint nem kell komolyan venni a haladók indítványát

Nem lesznek előrehozott tartományi választások. Nem kell komolyan venni a haladók indítványát. Ezt mondta a Pannon TV Szubjektív című műsorában Pásztor István. A Vajdasági Képviselőház elnöke hozzátette: szigorú szabályok vonatkoznak a rendkívüli választások kiírására.

A Szerb Haladó Párt szerint a vasárnapi tartományi pótválasztások eredményei azt bizonyítják, megváltozott a vajdasági szavazópolgárok akarata. Vasárnap Apatinban az SZSZP, Nagybecskereken és Szenttamáson pedig az SZHP jelöltjei kapták a legtöbb szavazatot. A párt a következő napokban eljuttatja hivatalos, írásos kérelmét a vajdasági képviselőház elnökéhez és előrehozott tartományi választások kiírását kérik. Pásztor István: „Azt el kell, hogy mondjam, ezt a levelet, amennyiben megszületik és elküldésre kerül, ennek a politikai mezőnyrengetési történetnek a több hónapja tartó folyamatnak egy újabb elemeként kell megélni és azt gondolom, hogy túl nagy komolyságot nem kell az ügynek szánni.”

A tartományi pótválasztások kapcsán történt incidenseket viszont komolyan kell venni – mondja Pásztor István. „Azt gondolom, hogy ennek viszont nem ártana kellő figyelmet szentelni. Nem csak annak, ami most történt a hétvégén, hanem annak, ami – ha minden így alakul ahogy elindult, – egészen biztos, hogy tovább fog folytatódni a következő választásokon.”

Ez ugyanis nem új jelenség – emeli ki Pásztor István, szerinte a mostani események azt bizonyítják, vérszemet kaptak azok, akik tavaly májusban is ezzel a fajta politikai érdekérvényesítéssel próbálkoztak – és ezért mindenféleképpen fel kell deríteni, hogy a hétvégén Szenttamáson, illetve tavaly Szabadkán mi történt, mivel ez az ügy most már kezd eldurvulni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben