Ugrás a tartalomra

A kétnyelvű tanítás hamarosan a közoktatás részévé válik

Vajdaságban több óvoda, általános iskola és középiskola alkalmazza a kétnyelvű oktatást. Ennek köszönhetően mintegy 900 gyerek vesz részt ilyen fajta oktatásban. A kétnyelvű tanítás hamarosan a közoktatás részévé válik, miután jóváhagyja és szabályozza az

Fakultatívan a gyerekek és szülők választása alapján egyre több iskolában és óvodában jelen lesz ez a fajta oktatás nem csak Vajdaságban, hanem egész Szerbiában. Erről beszélt kedden Újvidéken egy szakmai konferencián Denis Keefe Nagy-Britannia belgrádi nagykövete és Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár.

„Ki kell azt hangsúlyozni, hogy ez az oktatás kizárólag abban nyilvánul meg, hogy az anyanyelv mellett, amely lehet szerb, lehet kisebbségi nyelv, így a magyar nyelv is, az oktatás egy része, mintegy 35-40 százaléka idegen nyelven is folyik, amely nyelv lehet angol, német, francia, vagy más világnyelv. Ez elősegíti azt, hogy azok a diákok, akik itt tanulnak még szélesebb tudást szerezzenek és megállják a helyüket bárhol utána külföldön akár az oktatásban, akár a munkában” – mondta Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP
A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete hétfő este adta át a községi választási bizottságnak a valamivel
A VMSZ teljes, 29 fős listával indul a választáson Adán