Ugrás a tartalomra

A támogatottság változatlan

Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ-nek köztársasági és tartományi szinten is sikerült megőriznie politikai súlyát
A támogatottság változatlan

A Vajdasági Magyar Szövetségnek olyan választási eredményt sikerült elérnie, amire Pásztor István is büszke lenne, jelentette ki dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke a párt székházában megtartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, elképzelhetetlenül nehéz körülmények ellenére sikerült kiemelkedő eredményt elérnie a pártnak. Szinte sehol nem volt még példa arra, hogy egy politikai párt néhány nappal a választási kampány kezdete előtt elveszítette a pártelnököt, a VMSZ-nek ezen körülmény ellenére köztársasági és tartományi szinten egyaránt sikerült megőriznie politikai súlyát, jegyezte meg.

Aláhúzta, a VMSZ győzött a választásokon. Pásztor Bálint szavai szerint sikerült bizonyítani, hogy a VMSZ egységes, összetart és nem lehet felmorzsolni.

A köztársasági parlamenti választáson legalább annyi szavazatot és mandátumot szereztek, mint a legutóbbi választáson, ám az is megtörténhet, hogy a jelenlegi 5-nél több mandátumot szereznek, nevezetesen 6-ot, mondta Pásztor Bálint. Hozzátette, a Tartományi Képviselőházban a jelenlegi helyzetállás szerint a VMSZ képviselőcsoportja lesz a harmadik legnagyobb, ezzel maguk mögött hagynak több, belgrádi központú pártot is. Rámutatott, az eddigi koalíciós együttműködést szeretnék folytatni.

Pásztor Bálint elárulta, hogy Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese a magyar kormány nevében már gratulált a pártnak az elért eredményért. Ezzel összefüggésben köszönetet mondott a magyar kormánynak, valamint a Fidesz–KDNP pártszövetségnek, amiért a korábbiakhoz hasonlóan idén is segítette a VMSZ-t a kampányban.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó, P.E.
Többi hír